Risico: Bekende vechter wint illegaal vierman toernooi – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Risico: Bekende vechter wint illegaal vierman toernooi

Risico: Bekende vechter wint illegaal vierman toernooi

Risico: Bekende MMA-vechter wint illegaal vierman toernooi
Gleison Tibau in actie tijdens een officieel gesanctioneerd gevecht.

Gleison Tibau onthult dat hij een niet-goedgekeurd vierman toernooi heeft gewonnen tijdens het filmen van rapmuziek video. De Braziliaan die tussen 2006 en 2018 in de UFC vocht, tekende onlangs een contract om te vechten bij de PFL. Maar deed tussendoor graag mee aan het genoemde toernooi.

Voormalig UFC lichtgewicht Gleison Tibau onthulde dat hij onlangs een niet-goedgekeurd viermanstoernooi won tijdens het filmen van een rapmuziekvideo. Voor zijn terugkeer naar de kooi gisteren onthulde Tibau dat zijn gevechtsrecord moet worden bijgewerkt, dit door het vierman toernooi in Duitsland dat niet was goedgekeurd.

Gevolgen

,,Een rapgroep wilde een muziekvideo maken en besloot een vierman toernooi te doen met twee gevechten op dezelfde avond, en ze wilden echte gevechten”, zei Tibau. ,,Het deed me denken aan vroeger in Brazilië, de toernooien waar ik aan meedeed en die op korte termijn werden georganiseerd.”

,,De set zag er erg gangsterachtig uit, het was een industriegebied met een kooi in de middle of nowhere, zo verdomd koud, en mensen die er per helikopter kwamen”, aldus de vechter. Of de deelname aan een illegaal gevolgen heeft voor Tibau valt te bezien. Afgelopen week deed de Nederlandse Vechtsportautoriteit er een bericht uitgaan, dat voor vechters uit ons land deelname aan dergelijke gevechten zware gevolgen heeft zoals schorsingen en royering.

Bekijk ook

Web van leugens: WWE’s Aleister Black Chapter 2 (video)

De Nederlandse WWE-Superster schittert in de mysterieuze video's.

Respectloos: Nare verrassing voor WWE-superster Mickie James

De verantwoordelijke medewerker is ontslagen

Knock-out: Mike Tyson slaat man met honkbalknuppel koud

Een man met een honkbalknuppel in zijn hand, was het gelukt om Chris Jericho van achter te benaderen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page