Rijke ouders: Dan wordt je nooit kickboks of MMA-kampioen Nieuws
Nieuws

Rijke ouders: Dan wordt je nooit kickboks of MMA-kampioen

Rijke ouders: Dan wordt je nooit kickboks of MMA-kampioen
Rijke ouders: Dan wordt je nooit kickboks of MMA-kampioen

Vechtsport is hot, zelfs de mainstream media is er boven opgedoken, ook komen er ineens allerlei stellingen naar boven die ietwat verassend kunnen zijn.

Kickboksen en MMA zijn brute sporten en de meeste succesvolle vechters komen vaak uit arme buurten en dito gezinnen. Rijke kinderen zouden geen kans hebben tegen de straatvechters mentaliteit vanuit de achterstandswijken. Radio EenVandaag kwam met deze stelling op de proppen.

Zij relateren deze beweringen aan een uitspraak die wereldkampioen Gegard Mousasi deed in het tv programma van Jeroen Pauw. "Je hebt wilskracht nodig en je ziet niet vaak rijke kinderen vechtsporten doen, zij zullen zeker niet de top bereiken." Deze uitspraak prikkelde het NPO programma die besloot onderzoek te doen.

Vechtsport Yuppen

Van een tweede kamerlid die tevens verbonden is aan de Vechtsportautoriteit, Peter Kwint, tot voormalig MMA-wereldkampioen Marloes Coenen, deelden hun mening. Ook een vechtsportleraar die op de Universiteit vechtsport les geeft werd bevraagd. Het blijkt dat ook rijkelui's kinderen kampioen kunnen worden, of in ieder val de ambitie daar toe hebben.

Het blijft interessant om te horen hoe de mainstream media de vechtsporten blijft benaderen, soms ietwat onwennig. Laten wij het er op houden dat het met de beste bedoelingen is. Wil je het item beluisteren van EenVandaag klik dan hier. Het is wellicht interessant om de verschillende meningen te horen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws