Regerend wereldkampioen internationaal worstelen betrapt op doping – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Regerend wereldkampioen internationaal worstelen betrapt op doping

Regerend wereldkampioen internationaal worstelen betrapt op doping

Regerend wereldkampioen uit Mongolië Orkhon Purevdorj mag de gouden medaille inleveren die ze won bij de vrouwen tot 62 kilogram tijdens de Aziatische Spelen in Jakarta en Palembang nadat zij positief werd getest op een verboden stof. De Olympische Raad van Azië (OCA) heeft dit bevestigd.

Orkhon Purevdorj (screenshot YouTube)

Stanazolol

Volgens OCA testte Purevdorj positief en werd het middel Stanazolol aangetroffen bij een urinetest tijdens de Spelen. De 24-jarige, die tijdens de World Wrestling Championships vorig jaar in Parijs de gouden medaille behaalde in de 62kg-klasse, is gediskwalificeerd voor de 18e Aziatische Spelen van Jakarta Palembang en staat een langdurig verbod te wachten.

Purevdorj is hiermee de tweede worstelaar die verwikkeld is geraakt in een dopingzaak die voortkomt uit de Aziatische Spelen van 2018. De Turkmeense worstelaar Rustem Nazarov, verliet het toernooi al tijdens de eerste ronde omdat hij positief werd getest op het maskeermiddel furosemide tijdens een urinetest.

Aziatische Indoor- en Vechtsportspellen 2017

Het nieuws komt nadat de website Inside The Games vorige maand onthulde dat vooral worstelaars verantwoordelijk waren voor zes van de 10 positieve dopingzaken die resulteerden uit de Aziatische Indoor- en Vechtsportspellen 2017 in de hoofdstad Ashgabat in Turkmenistan. Vier Mongoolse worstelaars slaagden ook niet voor de drugstest tijdens een ander evenement in het land afgelopen december.

Bekijk ook

🎥 Scheids foetsie: knock-out valt tijdens bizarre wedstrijd

De scheids was foetsie, maar dat weerhield Amanbaev en Dzhabrailov er niet van te vechten.

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page