Home / Nieuws / Record aantal deelnemers Wereldkampioenschap karate voor gehandicapten

Record aantal deelnemers Wereldkampioenschap karate voor gehandicapten

Record aantal deelnemers Wereldkampioenschap karate voor gehandicapten
Foto: Para Karateka

De beste Para-Karate-atleten verzamelen zich tijdens de 24e World Senior Championships in Madrid (Spanje) op zoek naar de wereldtitel in de competitie.

Verdeeld in de categorieën van visueel gehandicapte, verstandelijk gehandicapte en rolstoelatleten zullen de Karateka’s de fans versteld doen staan met hun prestaties op de tatami’s na de succesvolle edities van de Wereldkampioenschappen in 2014 in Bremen en 2016 in Linz.

Flinke toename

In navolging zal van eerdere evenementen, zulen de aankomende Wereldkampioenschappen dat in minder dan twee weken in Madrid zal worden gehouden, eerdere deelnemers aantallen verbreken. Niet minder dan 106 Para Karate atleten uit 33 landen zullen deelnemen aan het toernooi in Madrid.

Dit aantal geregistreerde atleten reflecteert een toename van 50% met de Wereldkampioenschappen 2016 in Linz, waarmee de populariteit van het karate ook bij mensen met een beperking wordt bevestigd. Atleten van over de hele wereld en van alle vijf continenten worden dan ook verwacht om deel te nemen in Madrid.

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

REGIO NIEUWS UITGELICHT