'Ramp scenario': Meer partijen NL-vechters op de tocht door boycot op Russen? Nieuws
Nieuws

'Ramp scenario': Meer partijen NL-vechters op de tocht door boycot op Russen?

'Ramp scenario': Meer partijen NL-vechters op de tocht door boycot op Russen?

Door de internationale ban voor Russische atleten lijken ook Nederlandse vechters de dupe te kunnen worden. Diverse vechtsport organisaties wereldwijd waar Nederlanders vechten hebben ook Russen op het rooster staan. Waarvan sommige al gematched zijn tegen elkaar.

De situatie in Oekraine heeft ook zijn weerslag op de sport. Zoals eerder gemeld worden Russische atleten en vechtsporters geweerd. Actueel is het gevecht tussen Glory Kampioen Artem Vakhitov en Luis Tavares op 19 maart, maar ook ONE Championship lijkt in het geding te komen.

Op 26 maart staat ONE X op de planning met een volgeboekte vechtkaart, waar maar liefst drie Russen staan ingepland om te vechten. Een er van Islam Murtazaev staat geboekt tegen de Nederlandse topvechter en voormalig Glory kampioen Nieky Holzken. Vooralsnog gaat dit door, maar als Singapore een ban instelt dan mogen de Russen niet vechten, waaronder Murtazaev.

Niet vechten

Navraag leert dat bij de diverse Nederlandse vechters nog niets bekend is. Ook de Europese vertegenwoordiger van ONE, Carlo Di Blasi kan nog geen uitspraken doen. ,,Ik heb werkelijk geen idee, maar ik zal dit zeker gaan bespreken", laat Di Blasi onze redactie weten.

Mocht het zo zijn dat de Russische vechters ook in Singapore een ban krijgen dan kan ONE een groot probleem krijgen. Naast een groot aantal kickboksers vechten er ook MMA'ers uit het land voor de organisatie. Of en wanneer de organisatie naar buiten komt met meer info is niet bekend. Inmiddels zijn er al wel financiële maatregelen genomen door Singapore tegen Rusland, zo zijn banken geblokkeerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws