Home / Nieuws / Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Bij de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

Wie dacht dat de gelovige kickboksers tijdens de ramadan hun trainingen overslaan die hebben het mis. Er worden dan misschien wel geen gevechten in de ring geleverd, maar het aanscherpen blijft, een enkele uitzondering daargelaten.

Een steeds groter aantal sportscholen bieden dan ook nachttrainingen aan. Ook vechtsport organisaties houden rekening met de moslim vechters in hun gelederen, een voorbeeld hiervan is de Amerikaanse UFC.

Groot respect

Wereldkampioen Khabib Nurmagomedov, een van de UFC top vechters heeft een wedstrijd pauze ingelast maar traint gewoon door. Om dichter bij huis te blijven zijn er in ons land ook een groot aantal top kickboksers die hun trainingen niet overslaan.

De gemiddelde kickbokser die zich aan de vastenmaand houdt zal dan ook aangeven dat het afzien is, maar hem ook sterker maakt. Het vergt nogal wat van een vechter om door te zetten in een tijd van bezinning en onthouding.

Bekijk ook

MMA-VECHTER KHABIB NURMAGOMEDOV WEIGERT FOTO MET BARÇA-FAN

UFC-Wereldkampioen Khabib Nurmagomedov blijkt een groot fan van voetbalclub Real Madrid.

Kijk live mee: Nederlandse vechters in actie bij ONE FC

Vandaag (zaterdag 15 juni) vindt ONE Championship: Legendary Quest plaats met een aantal Nederlandse vechters die in actie komen.

Angsthaas: Justin Bieber last MMA-gevecht met Tom Cruise af

Popster Justin Bieber tekt de uitdaging voor een MMA-gevecht tegen Tom Cruise in