Racisme: Pro-Worstelaar boos op WWE organisatie – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Racisme: Pro-Worstelaar boos op WWE organisatie

Racisme: Pro-Worstelaar boos op WWE organisatie

Racisme: Pro-Worstelaar boos op WWE organisatie

Daar waar in Nederland de zwarte pieten discussie de gemoederen al jaren bezig houdt, voeren in Amerika actiegroepen een andere strijd.

Op zondag uitte WWE-worstelaar Albert Hardie Jr. a.k.a. Jordan Myles zijn ongenoegen over een recent t-shirtontwerp dat felle kritiek trok vanwege de raciale connotaties.

Het shirt welke werd ontworpen door de WWE,cals item voor de fans van Myles toont een lachende mond met rode lippen en witte tekst. Volgens Myles verwijst dit teveel naar de manier waarop kleurlingen in Amerika vroeger werden geportretteerd en ziet het ontwerp dan ook als een belediging.

Wel goed, niet goed

“De afbeelding op het shirt heeft een opvallende gelijkenis met racistische afbeeldingen van blackface met de kleuren die zijn gekozen voor het ontwerp met een glimlach met de rode lippen. De WWE zal hier spijt van krijgen, “zei Myles op social media. De WWE reageerde en stelde dat Myles het shirt in eerste instantie goed had gekeurd ter verkoop.

ZIE OOK >> WWE komt naar Amsterdam in de ZiggoDome

“Albert Hardie Jr. (aka Jordan Myles) keurde dit t-shirt goed. Zoals altijd werken we samen met al onze worstelaars om logo’s en merchandise-ontwerpen te ontwikkelen en hun input en goedkeuring te krijgen voordat we verder gaan. Dit was hetzelfde proces met Albert, we reageerden snel toen hij later vroeg om het logo / t-shirt opnieuw te ontwerpen. Er zijn geen t-shirts verkocht, “aldus de WWE.

Bekijk ook

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Demonische Worstelaar Jaagt World Champion de stuipen op het lijf

Hij was 'gebrand' op revanche en dat zou hij krijgen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page