Home / Nieuws / Protest: UFC geeft Saudi Arabië 400 miljoen dollar terug

Protest: UFC geeft Saudi Arabië 400 miljoen dollar terug

Dana White gelooft niet dat Connor McGregor bij een bar gevecht betrokken was in Ierland!

Het moederbedrijf van de UFC geeft 400 miljoen dollar terug aan Saudi-Arabië, dit als protest tegen de moord op journalist Jamal Khashoggi vorig jaar.

Endeavour, het moederbedrijf dat eigenaar is van de UFC, heeft de banden met Saudi-Arabië verbroken als protest tegen de moord. Jamal Ahmad Khashoggi was een Saoedi-Arabisch journalist en columnist voor The Washington Post. Hij verdween op 2 oktober 2018 nadat hij het Saoedi-Arabische consulaat in Istanboel binnen was gegaan en vermoord.

Endeavour heeft de UFC in 2017 gekocht voor $ 4 miljard, wat de duurste transactie is voor een bedrijf in de sportgeschiedenis. . Endeavour een van de weinige multinationals die heeft besloten om de banden met Saoedi-Arabië te verbreken in protest tegen het besluit van het koninkrijk om een ​​journalist te vermoorden.

Geen schurkenstaat

Khashoggi, een Saoedische staatsburger met een permanente verblijfsstatus in de Verenigde Staten, die werkte als columnist voor de Washington Post. Hij was een prominente criticus van de Saoedische kroonprins Mohamed bin Salman (bekend als MBS) en de brutale onderdrukking van fundamentele mensenrechten door het regime, wat hem waarschijnlijk tot doelwit van de regering maakte.

De verdwijning van Khashoggi en de potentiële moord hebben internationale tot veel protest geleid. De Amerikaanse president Donald Trump verwees echter naar de ontkenning van betrokkenheid van Saudi-Arabië afgelopen maandag, in de theorie dat het mogelijk ‘schurkenstaten’ zou kunnen zijn.

Bekijk ook

Karate leraar schuldig aan verkrachting 9-jarig meisje

Een voormalige assistent-instructeur bij een karate dojo werd vorige week schuldig bevonden aan het verkrachten ...

Mesaanval: prof worstelaar overmeesterd dader (video)

Mesaanval: prof worstelaar overmeesterd dader (video)

Pro Wrestler Nick ‘Manic’ McCune schoot de politie te hulp die een verdachte die mes ...

19-jarig karate talent Idar Wederfoort timmert hard aan de weg

Foto Facebook Tijdens de in december in Venetië gehouden Karate Youth League van de WKF, ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT