Home / Nieuws / 🎥 PROMOTOR: ‘De overheid wil het kickboksen kapot maken’

🎥 PROMOTOR: ‘De overheid wil het kickboksen kapot maken’

Het heeft er alle schijn van dat de overheid de coronamaatregelen gebruikt om allerlei sociale events een halt toe te roepen.

Ook in de vechtsport voelt men de gevolgen. Vechtsport gala’s staan onder druk en recentelijk werd noodgedwongen het eerste gala wat plaats zou vinden in Nederland de grens over gemanoeuvreerd. De promotor van Kings Of The Ring After Lockdown Part 1, Captain Henk Kuipers kreeg slechts een week van tevoren te horen dat zijn event niet door mag gaan.

Kuipers pikt dit niet en laat zich niet kisten, dat het slecht voor de vechtsport en dat de overheid de sporten zoals kickboksen en MMA in de ban wil doen is hem meer dan duidelijk. Diverse media zochten Kuipers op om zijn verhaal te horen. Zou het wellicht met zijn verleden te maken hebben.

Stok om mee te slaan

Het antwoord van Kuipers daarop is een duidelijk nee, “de overheid heeft een stok om te slaan met de coronamaatregelen waar de lokale instanties gretig gebruik van maken. ” Niet alleen Kuipers heeft last van het niet door laten gaan van events.

Ook lokale kickboks gala’s staan onder druk. Een sportschoolhouder meldt dat hij graag iets zou willen organiseren in zijn sportschool maar dat hij verwacht geen akkoord te krijgen.

Inmiddels is tot nu toe Enfusion de enige die zijn events de aankomende maanden zeker heeft gesteld. De organisatie die met diverse promotors werkt heeft er een aantal in de planning staan. Tot nu toe daar geen vuiltje aan de lucht.

Bekijk ook

Eikels: Zoontje (2) bekende UFC-vechter uit vliegtuig gezet

Cody Garbrandt, voormalig UFC-kampioen is zwaar pissed op Southwest Airlines. De vechter reisde met zijn ...

Vetzak: Bokser mist gewicht met 20 kilo, gevecht afgezegd

Khalid Baker is boos en goed ook, de bokser zag zijn gevecht vandaag in Australie ...

‘Mijn tijd zit erop’: Ontslagen UFC’er Overeem geeft verklaring

Alistair Overeem is niet langer onderdeel van de vechters stal bij de UFC. De Nederlandse ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page