9 Jaar: WWE-kampioen verliest rechtszaak tegen game gigant Pro Wrestling
Pro Wrestling

9 Jaar: WWE-kampioen verliest rechtszaak tegen game gigant

9 Jaar: WWE-kampioen verliest rechtszaak tegen game gigant

WWE-superster Booker T Huffman, WWE-superster verliest na 9 jaar een rechtszaak die hij aanspande tegen Game gigant Activision. De voormalig WWE Heavy Weight-kampioen claimde patentrecht maar is in het ongelijk gesteld door de rechter.

De rechtszaak werd aangespannen tegen Activision door voormalig wereldkampioen zwaargewicht, nu gepensioneerd WCW en WWE-superstart Booker T Huffman. Booker T beweerde dat het Call of Duty: Black Ops 4 spelpersonage David 'Prophet' Wilkes een opvallende gelijkenis vertoont met zijn worstelgimmicks, met name de WCW-gimmick van 'GI Bro'.

Activision ontkende de aantijging en noemde het louter als standaardbeeld van een "zwarte militair met dreadlocks die in een 'algemene militaire pose' staat terwijl hij wapens vasthoudt. Bovendien voegde Activision er ook aan toe dat Huffman alle rechten op afbeeldingen en andere overeenkomsten van GI Bro aan WWE had verkocht.

Overdreven

Huffman ontkende het echter en zei dat het alleen exclusief was voor pro-worstelen en dat GI Bro-strips buiten de gemaakte deal vallen. De rechter oordeelde uiteindelijk in het voordeel van Activision door te zeggen dat Booker T de overeenkomsten tussen zijn gimmick en 'Prophet' te ver doordrijft.

Wanneer beide karakters naast elkaar worden geanalyseerd, is de gelijkenis echter griezelig. Hoe het ook zij, de gelijkenis tussen personages was puur toeval en te ver doorgevoerd, vandaar de uitspraak in het voordeel van Activision Blizzard.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws