9 Jaar: WWE-kampioen verliest rechtszaak tegen game gigant
Home / Nieuws / Pro Wrestling / 9 Jaar: WWE-kampioen verliest rechtszaak tegen game gigant

9 Jaar: WWE-kampioen verliest rechtszaak tegen game gigant

WWE-superster Booker T Huffman, WWE-superster verliest na 9 jaar een rechtszaak die hij aanspande tegen Game gigant Activision. De voormalig WWE Heavy Weight-kampioen claimde patentrecht maar is in het ongelijk gesteld door de rechter.

De rechtszaak werd aangespannen tegen Activision door voormalig wereldkampioen zwaargewicht, nu gepensioneerd WCW en WWE-superstart Booker T Huffman. Booker T beweerde dat het Call of Duty: Black Ops 4 spelpersonage David ‘Prophet’ Wilkes een opvallende gelijkenis vertoont met zijn worstelgimmicks, met name de WCW-gimmick van ‘GI Bro’.

Activision ontkende de aantijging en noemde het louter als standaardbeeld van een “zwarte militair met dreadlocks die in een ‘algemene militaire pose’ staat terwijl hij wapens vasthoudt. Bovendien voegde Activision er ook aan toe dat Huffman alle rechten op afbeeldingen en andere overeenkomsten van GI Bro aan WWE had verkocht.

Overdreven

Huffman ontkende het echter en zei dat het alleen exclusief was voor pro-worstelen en dat GI Bro-strips buiten de gemaakte deal vallen. De rechter oordeelde uiteindelijk in het voordeel van Activision door te zeggen dat Booker T de overeenkomsten tussen zijn gimmick en ‘Prophet’ te ver doordrijft.

Wanneer beide karakters naast elkaar worden geanalyseerd, is de gelijkenis echter griezelig. Hoe het ook zij, de gelijkenis tussen personages was puur toeval en te ver doorgevoerd, vandaar de uitspraak in het voordeel van Activision Blizzard.

Bekijk ook

‘Mike Tyson (55) vecht in februari tegen Logan Paul (26)’

Moet Mike Tyson dit nu echt wel willen?

Gökhan Saki! ‘Mijn vuisten zullen spreken’ (video)

Het gevecht tussen McSweeney en Saki wordt door experts aangemerkt als een van de meest spannendste van het evenement.

RINGS Beverwijk ondanks Glory uitverkocht! ‘Kickboks event populair’

Waardige vechters voor een Nederlandse titel

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page