9 Jaar: WWE-kampioen verliest rechtszaak tegen game gigant
Home / Nieuws / Pro Wrestling / 9 Jaar: WWE-kampioen verliest rechtszaak tegen game gigant

9 Jaar: WWE-kampioen verliest rechtszaak tegen game gigant

WWE-superster Booker T Huffman, WWE-superster verliest na 9 jaar een rechtszaak die hij aanspande tegen Game gigant Activision. De voormalig WWE Heavy Weight-kampioen claimde patentrecht maar is in het ongelijk gesteld door de rechter.

De rechtszaak werd aangespannen tegen Activision door voormalig wereldkampioen zwaargewicht, nu gepensioneerd WCW en WWE-superstart Booker T Huffman. Booker T beweerde dat het Call of Duty: Black Ops 4 spelpersonage David ‘Prophet’ Wilkes een opvallende gelijkenis vertoont met zijn worstelgimmicks, met name de WCW-gimmick van ‘GI Bro’.

Activision ontkende de aantijging en noemde het louter als standaardbeeld van een “zwarte militair met dreadlocks die in een ‘algemene militaire pose’ staat terwijl hij wapens vasthoudt. Bovendien voegde Activision er ook aan toe dat Huffman alle rechten op afbeeldingen en andere overeenkomsten van GI Bro aan WWE had verkocht.

Overdreven

Huffman ontkende het echter en zei dat het alleen exclusief was voor pro-worstelen en dat GI Bro-strips buiten de gemaakte deal vallen. De rechter oordeelde uiteindelijk in het voordeel van Activision door te zeggen dat Booker T de overeenkomsten tussen zijn gimmick en ‘Prophet’ te ver doordrijft.

Wanneer beide karakters naast elkaar worden geanalyseerd, is de gelijkenis echter griezelig. Hoe het ook zij, de gelijkenis tussen personages was puur toeval en te ver doorgevoerd, vandaar de uitspraak in het voordeel van Activision Blizzard.

Bekijk ook

Klote! Kapot getrapte UFC’er moet onder het mes

De UFC'er heeft nog een operatie nodig om de boel te herstellen

NL-Kickboksers in actie tijdens mega events Roemenië en Tsjechië

Nederlandse kickboksers zijn steeds vaker in actie te zien in het voormalige Oostblok

Jackass Steve-O gewurgd door MMA vechter Chuck Liddell

‘Vraag het mij!’ UFC legende (51) heeft interesse in Bare Knucle gevecht

Chuck Liddell is nooit teruggekomen van een gevecht en als het juiste aanbod langskwam, dan zou hij zelfs zijn handschoenen uitdoen om met blote vuisten te vechten met een tegenstander.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page