Home / Nieuws / PRINCIPE: Topkickbokser weigert de ring in te stappen

PRINCIPE: Topkickbokser weigert de ring in te stappen

De Deense topvechter Niclas Ricky Larsen trok zich terug uit het K’Festa 3-evenement van vandaag zondag.

Larsen, die in het verleden heeft gevochten voor GLORY en Kunlun Fight, zou deelnemen aan het K-1 WGP Super weltergewicht achtman toernooi. De Braziliaanse Minoru “Philip” Kimura won de titel met drie opeenvolgende overwinningen in de eerste ronde.

Volgens Larsen koos hij ervoor om de reis naar Japan niet te maken en te vechten uit een gevoel van verplichting jegens zijn familie en land. “Na veel overwegingen heb ik ervoor gekozen om in Denemarken te blijven”, schreef Larsen. Het is een belangrijke beslissing die ik met trots heb genomen toen ik stond tussen het uitkomen van een jongensdroom (Japanse K-1 GP) of er zijn voor mijn gezin.”

Verkeer signaal

“Ik heb het gevoel dat als ik weg zou gaan, ik ontrouw zou zijn aan mijn vrouw en 3 kinderen in deze tijd waarin de Corona Pandemie op ons afkomt, maar het zou tegelijkertijd een verkeerd signaal als Deen te sturen en oneerlijk naar de met name zieken en ouderen die in deze periode zijn blootgesteld! ”

“Ik heb mijn beslissing genomen en het voelt goed om in Denemarken te blijven.” Het land met een geschatte populatie van minder dan 6 miljoen, heeft bijna 1.400 bevestigde gevallen van het coronavirus en 13 mensen zijn inmiddels overleden aan de ziekte. Het land sloot vorige week scholen en verbood openbare bijeenkomsten met meer dan 100 mensen. Vrijdag sloot het ook zijn grenzen.

Bron: Kickboxing Z

Bekijk ook

KICKBOKSEN: Enfusion maakt eerste titelgevecht na lockdown bekend

Enfusion maakte het eerste titelgevecht bekend na het uitbreken van de coronapandemie. De Nederlandse Sarèl ...

Alexander Volkanovski wil een statement maken met verslaan Max Holloway

Ondanks het behalen van een overwinning op Max Holloway, lijkt Alexander Volkanovski het moeilijk te ...

De donkere kant van Tyson Fury vs Anthony Joshua

Tyson Fury en Anthony Joshua die instemden met financiële voorwaarden voor een deal met twee ...