Preview: UFC Fight Night 'Chiesa versus Lee' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Preview: UFC Fight Night ‘Chiesa versus Lee’

Preview: UFC Fight Night ‘Chiesa versus Lee’

UFC Fight Night ‘Chiesa versus Lee, wie is de favoriet?

De 24-jarige Lee lijkt alles te hebben als manager, matchmaker of diehard fan zou kunnen vragen. Hij is een lichamelijk monster, die als een veertje door de ring beweegt. Hij is een ervaren grondvechter met een expertise om op korte afstand te vechten, waardoor hij zeven winsten heeft verdiend. Zijn opvallend talent blijft ontwikkelen met elk gevecht, en hij vestigt voor zich zelf een stilistische naam als vechter.

UFC Fight Night 'Chiesa versus Lee, wie is de favoriet?

Wachtend om zijn tegenstander te raken

Helaas is Lee niet de oude. Wat de oorzaak is, kan niemand met zekerheid zeggen, maar in elke strijd zal Lee één of twee momenten ervaren waarin hij ergens ronddoolt, wachtend om zijn tegenstander te raken. Vaak gebeurt dit nadat Lee een combinatie van stoten maakt – in het boksen noemen ze dit ‘een foto nemen’ en het ziet er voor de hele wereld uit alsof Lee in vreugde kijkt terwijl zijn tegenstander op de mat ligt. Lee’s techniek lijkt schoon en hij is zeker in staat om terug te vechten als het nodig is, maar het feit is dat hij van tijd tot tijd vergeet wat hij zou moeten doen.

Als een opblaasbare pop

In dat opzicht kan Chiesa niet meer verschillend zijn, hij is lang en gangbaar, met een wildemans baard. Waar Lee’s tactieken vettig glad zijn, slaat Chiesa zijn touwachtige ledematen rond als de opblaasbare pop die buiten bij je lokale gebruikte autohandelaar als reclame bord dient. Niettemin, zelfs zonder Lee’s duidelijke kenmerken, is Chiesa waarschijnlijk de meest effectieve vechter.

Lelijke technieken

Comfort is de sleutel. Het maakt niet uit hoe lelijk Chiesa’s technieken zijn, alles over hem zegt ‘ervaren vechter’. Hij vecht met het vertrouwen en de knowhow van iemand die in de sportschool en in het bijzonder de sparring heeft doorgebracht. Rick Little’s Sikjitsu Fighting Systems, het kamp waaruit Chiesa vecht, is bekend om een ​​keiharde sfeer, maar zijn training heeft Chiesa voorbereid om zichzelf te beheersen, ongeacht wat er in een gevecht gebeurt.

 

Bekijk ook

Bokser (24) doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Bokser doodgeslagen in de ring! Reanimatie faalt

Na een aantal keer zwaar geraakt te zijn ...

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder kwam zich op uitnodiging van de Nederlandse Vechtsportautoriteit

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page