Presidents Teams Cup Ierland: ‘Nederlands Sambo team pakt bronzen medaille’ Nieuws
Nieuws

Presidents Teams Cup Ierland: ‘Nederlands Sambo team pakt bronzen medaille’

Presidents Teams Cup Ierland: ‘Nederlands Sambo team pakt bronzen medaille’
Presidents Teams Cup Ierland: ‘Nederlands Sambo team pakt bronzen medaille’

Afgelopen vrijdag reisde het Nederlands Samboteam af naar Belfast Noord-Ierland om aan het prestigieus Presidents Teams Cup '18 deel te nemen. Nederland was als een van de acht landen hiervoor geselecteerd.

Het Nederlands team had met de loting in de eerste ronde tegen Rusland niet de gemakkelijkste tegenstander. Dat bleek ook wel nadat Rusland alle wedstrijden op Arya Sheikh Hosseini (+100 kg) na, hadden gewonnen. Later bleek wel hoe sterk Rusland in deze landenstrijd vertegenwoordigd was en eiste de titel en beker op.

Maatje te groot

“Voor elk land is Rusland een maatje te groot en is verliezen van Rusland, Sambo worstel land bij uitstek en beste van de Wereld, dan ook geen schande echter had Nederland de loting graag anders gezien om in dit toernooi op zeker beter in de ranking te eindigen.” Aldus een vertegenwoordiger van het NL-team.

Jammer en ook verrassend stond er na de verloren ronde tegen Rusland geen repechage (herkansing) op het programma. Het Nederlands team kon zich daarna in het toernooi dan ook niet meer in de ranking revancheren.

Brons

Combat – Samboka Felipe Homeylev trof het ook niet met de loting en moest ook direct uitkomen tegen een sterke Russische tegenstander. Al met al ging deze partij wel redelijk goed maar moest Felipe helaas zijn meerdere in de Rus erkennen.

Uiteindelijk pakte Felipe in verloop van het toernooi onder coaching van Jelle Buisman nog wel een mooie 'bronzen' plak. Felipe en Jelle pakken hiermee de eerste medaille voor Nederland voor het combat - sambo.

Het team kan, behoudens Felipe zijn mooie bronzen plak en Arya zijn sterke winstpartij, helaas niet terugkijken op een succesvol toernooi. Wel is het team een hele ervaring rijker.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws