President Trump verleent overleden bokser alsnog gratie Nieuws
Nieuws

President Trump verleent overleden bokser alsnog gratie

President Trump verleent overleden bokser alsnog gratie

Trump overtuigd door Sylvester Stallone

"Sylvester Stallone vertelde me het verhaal van zwaargewicht bokskampioen Jack Johnson. Zijn beproevingen waren overweldigend, zijn leven was complex en controversieel, "schreef Trump in april op Twitter; "Anderen hebben gekeken naar deze door de jaren heen, de meeste dachten dat het zou gebeuren, maar ja, ik overweeg een volledig pardon!" Johnson's pardon is het derde postume pardon uitgegeven in de Amerikaanse geschiedenis.

President Trump verleent overleden bokser alsnog gratie

Racisme aanleiding tot veroordeling

Johnson versloeg James Jeffries, een blanke bokser, in een belangrijke bokswedstrijd in 1910. De uitslag van de partij leidde tot rassen rellen. In de nasleep van de strijd pakten de autoriteiten Johnson op. Hij werd veroordeeld voor het overtreden van de manact in 1913 door een volledig blanke jury. De Mann Act verbiedt het vervoeren van vrouwen over staatsgrenzen voor "immorele" doeleinden.

Na zijn veroordeling vluchtte Johnson het land uit

Lucille Cameron die later de vrouw van Johnson werd was de dame die met hem meereisde de grens over. Na zijn veroordeling vluchtte Johnson het land uit. Jaren later stemde hij ermee in om terug te keren en een gevangenisstraf van tien maanden uit te zitten. De jury veroordeelde Johnson in minder dan twee uur. De veroordeling verpestte de carrière van Johnson. In 2016, startte een groep wetgevers een petitie om de toenmalige president Barack Obama Johnson te vergeven. De groep stuurde een brief naar het Witte Huis met de vraag ​​om een ​​postuum pardon om de 70e verjaardag van de dood van Johnson te eren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws