President Putin eert UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov (video) Nieuws
Nieuws

President Putin eert UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov (video)

President Putin eert UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov (video)
President Putin eert UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov (video)

Sport en vechtsporten staan hoog aangeschreven in Rusland, zo ook het MMA-vechten.

De grote baas van de UFC, Dana White poste donderdag een filmpje op twitter van het bezoek waar ook de president van Dagestan bij aanwezig was. Het gevecht wat Khabib afgelopen weekend had op UFC 242 tegen Dustin Poirier, werd door maar liefst 26 miljoen Russen bekeken.

UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov, werd samen met zijn vader, Abdulmanap, met alle eer ontvangen in Moskou door de Russische president Wladimir Putin, naar aanleiding van diens succesvolle titelverdediging tegen Poirier.

Fervent Judoka

Putin die zelf een fervent judoka is (judo wordt door veel vechters naast het worstelen als goede basis gezien voor het MMA-vechten), is een fan van Khabib en heeft al eerder de vechter uit Dagestan ontvangen.

Het feit dat Khabib met alle eer ontvangen werd onderstreept de belangrijkheid van het MMA voor Rusland. Er vechten een aantal andere Russen bij de UFC zoals Andrei Arlovksi die binnenkort tegen de Surinaamse Jairzinho Rozenstruik de kooi in gaat.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws