Populaire boksschool bestookt met brandbommen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Populaire boksschool bestookt met brandbommen

Populaire boksschool bestookt met brandbommen

De politie onderzoekt een brandbom aanval op de populaire boksschool Colosseum Gym in Dublin.

De Garda, de nationale politie van Ierland, onderzoekt de aanval zo meld The Irish Mirror. Waarbij gepoogd werd gasflessen bij het gebouw van Colosseum Gym tot ontploffing te brengen. Tijdens het incident was niemand binnen het gebouw.

Colosseum Gym is het thuis van onder andere bokskampioen Katie Taylor. Pete Taylor, vader van 15-0 onbetwiste lichtgewicht kampioen Katie, stapte naar verluidt over naar naar Colosseum Gym. Dit na een schietpartij in zijn oude sportschool in de stad Bray.

Link met zware criminelen

Die schietpartij vond plaats op 5 juni 2018 en resulteerde in de dood van Bobby Messet, 50. Taylor en een andere man raakten gewond bij de aanval. Volgens berichten in Ierland was Taylor het doelwit van de aanval.

De Irish Times beweerde dat rechercheurs dachten dat Taylor was ‘betrokken geraakt bij een geschil tussen drugsdealers uit West-Dublin. Die hem besloten uit persoonlijke wraak te beschieten’. Gerard Cervi werd gearresteerd en beschuldigd van poging tot moord in verband met die schietpartij.

Tyson Fury

Bronnen in Ierland associëren de brandbom met de vermeende connecties van boks management bedrijf MTK Global met de georganiseerde misdaad. via mede-oprichter Daniel Kinahan. Kinahan is in Ierland genoemd als de leider van het Kinahan-kartel.

Het Kinahan-kartel is een organisatie die zich bezig houdt met de handel in drugs en wapens. Kinahan richtte MTK op met de voormalige professionele bokser Matthew Macklin. MTK vertegenwoordigt onder andere Tyson Fury net als UFC-weltergewicht Darren Till. MTK is vaker in een adem genoemd met de onderwereld.

Bekijk ook

TikTok watjes MEPPEN elkaar door boksring (video)

Toch ging het er even stevig aan toe.

UFC-knokker slaat coach lek! ‘Hier houden ze van’ (video)

Francis Ngannou verdedigd zaterdag zijn UFC-titel tegen Cyril Gane

Fury in gesprek over gevecht tegen Usyk! ‘Machtspel’

Tyson Fury en Oleksandr Usyk zouden elkaar kunnen ontmoeten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page