Politieagent worden? MMA of Jiu-Jitsu ervaring verplicht Nieuws
Nieuws

Politieagent worden? MMA of Jiu-Jitsu ervaring verplicht

Politieagent worden? MMA of Jiu-Jitsu ervaring verplicht

Een nieuw wetsvoorstel moet er voor zorgen dat politieagenten in Michigan (USA), beter getraind in vechtsporten de straat op gaan. De wet stelt dat alle politie aspiranten tenminste hun blauwe band in Braziliaans jiu-jitsu hebben, of gerelateerde ervaring in MMA-vechten en worstelen.

Het wetsvoorstel, House Bill 4525, is een poging om de politie te helpen verdachten met minder dodelijke methoden onder dwang te houden. Jarenlang heeft de vechtsport gemeenschap samengewerkt met wetshandhaving instanties om agenten effectief te leren verdachten onder dwang te houden. Het meest populaire programma. in de VS is, Adot-A-Cop.

Niet effectief

Tot nu toe zijn alle anderen programma's niet effectief genoeg bevonden. Een woordvoerder licht toe dat er beter getraind dient te worden en er geen doden vallen door het vaak onnodig gebruik van wapens. ,,Het is echt om ze te helpen zodat deze situaties niet gebeuren, zodat ze geen onnodig geweld gebruiken en ze zullen meer tools in hun gereedschapskist hebben", aldus de woordvoerder Berman.

De eisen in het wetsvoorstel stellen onder andere; "Minimaal twee jaar als worstelaar op de middelbare school.
Judo-expertise op bruine bandniveau. Twee of meer Mixed Martial Arts-gevechten als een gelicentieerde MMA-vechter. Jaarlijkse certificeringen in worstelen zou ook vereist zijn door de nieuwe wet.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws