Politie vaardigt arrestatiebevel uit tegen echtgenoot van UFC-vechter Andrea Lee - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Politie vaardigt arrestatiebevel uit tegen echtgenoot van UFC-vechter Andrea Lee

Politie vaardigt arrestatiebevel uit tegen echtgenoot van UFC-vechter Andrea Lee

De controversiële Donny Aaron de echtgenoot van UFC-vechter Andrea Lee wordt gezocht door de politie voor twee aanklachten wegens huiselijk geweld. Het incident deed zich naar verluidt voor in de nacht van 4 op 5 augustus j.l. Het politie-incidentrapport vermeldt dat agenten reageerden op een huiselijk geweld incident waarbij twee mensen betrokken waren.

Op de vlucht

Andrea Lee werd aangetroffen in het huis waar het incident had plaats gevonden en bleek gewond te zijn. Foto’s werden gemaakt en detectives werden op de hoogte gebracht, maar er was geen contact gemaakt met de verdachte, deze was in geen velde of wegen te bespeuren. Lee, 29, won vijf keer op rij in MMA en is een van de meest veelbelovende vliegengewichten in de UFC. Zij won haar UFC-debuut door unanieme beslissing tegen Veronica Macedo tijdens UFC Chile in mei. Lee is een voormalig kickboks en Muay Thai-kampioen.

Foto: instagram.com | andreakgblee

MMA-vechter Andy Nguyen, die bij Aaron en Lee woont, bevestigde dat zij een getuigenverklaring aflegde aan de politie. In de verklaring zei Nguyen dat zij degene was die de politie belde na meerdere incidenten op 4 augustus en in de ochtend van 5 augustus. Nguyen zei dat ze de politie vertelde dat Aaron tijdens een verhitte discussie Lee’s arm en lichaam met een sigaret probeerde te verwonden. Later probeerde hij haar zelfs te wurgen

Wurgen

“Hij probeerde haar te wurgen, maar ze verdedigde zichzelf goed,” Aldus Nguyen’s verklaring. “Ze werd ook geslagen. De politie nam foto’s van verwondingen in haar nek. Dit keer had zij geen blauwe ogen, maar hij heeft haar eerder geslagen. Hij was mijn coach en mijn vriend. Dit was de eerste keer dat dit in mijn aanwezigheid gebeurde en ik kan dit niet zomaar laten gaan.” Zegt Nguyen.

“Het huiselijk geweld is al jaren aan de gang. Ik heb het nooit gezien. “Nguyen zei ook dat Lee en Aaron de hele week ruzie hadden gemaakt en Aaron liet Lee niet van huis gaan om te trainen. “Ik heb de politie pas gebeld toen het fysiek werd en ik kon niets meer doen”, verklaart zij.

Fervente Neo-Nazi

Aaron, 43, had eerder de krantenkoppen gehaald in juni toen foto’s opdoken van nazi-tatoeages op zijn armen. Aaron en Lee verontschuldigden zich destijds en zeiden dat Aaron de tatoeages in de gevangenis had laten zetten en dat ze niet weerspiegelen wie hij nu is. Aaron zei echter dat hij ze niet zou verwijderen. Nguyen schreef in de verklaring dat hij een nog grotere nazi tatoeage op zijn schouder had en toen mensen hem een ​​gratis verwijdering van alle nazi tattoos aanboden, weigerde hij nog steeds.

Aaron, zelf een ex-agent, huidig MMA-coach en voormalig Muay Thai vechter, heeft een lang strafblad. Hij werd in 2009 schuldig bevonden van moord op Ronald Jamison na een ruzie bij Aaron thuis. Terwijl hij in 2007 in afwachting was van zijn proces, werd Aaron gearresteerd en gevangen gezet op aanklacht van mishandeling nadat hij naar verluidt de verloofde van zijn ex-vrouw had aangevallen. In februari werd Aaron gearresteerd voor het bezit van marihuana.

Bekijk ook

Zure verliezer! ‘Rot op uit die boksring’ (video)

Je bent een echte kampioen, vergeet de rest.

Multitalent Geraldo Holzken wint ZNL-bokstitel

De jonge Holzken kan met recht een van Nederlands grootste multitalenten genoemd worden

‘Bijna moord!’ Pulev slaat Mir staand KO (video)

Frank Mir kreeg er flink van langs gisteravond

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page