Home / Nieuws / Politie geweld: UFC-kampioen Khabib eist gerechtigheid

Politie geweld: UFC-kampioen Khabib eist gerechtigheid

Politie geweld: UFC-kampioen Khabib eist gerechtigheid

UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov is woest op drie politieagenten die verdacht werden van moord.

Sulli Yunusilau, de vader van MMA-vechter Magomed Yunusilau overleed recentelijk aan de gevolgen van mishandeling door een aantal agenten in Rusland. Volgens tass.ru vielen de drie verdachten de 46-jarige man aan vanwege “persoonlijke redenen.” Yunusilau werd herhaaldelijk tegen zijn hoofd geslagen voordat hij werd achtergelaten op de plaats delict.

LEES OOK >> Agenten slaan vader MMA-vechter dood

De man werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij werd gediagnosticeerd met een hersenhernia en hersenoedeem. De politieagenten waren buiten dienst dronken. Ze zagen Yunusilau vechten met een plaatselijke bewoner en besloten in te grijpen. De agenten benaderden naar verluidt Yunusilau en zeiden: “Men kan geen Russen verslaan”.

Zwaar geweld

De man uit Dagestan probeerde zich te verstoppen in een apotheek, maar werd door de agenten meegesleurd en verder geslagen. In de nasleep van de dood van Yunsilau sprak UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov op sociale media zich uit over politiegeweld en vindt dat de agenten gestraft dienen worden voor hun misdaden.

“Ik wil niemand bekritiseren, beledigen of kwetsen, maar hoe kan iemand dood worden geslagen en door wetshandhavers,” zei Khabib. “Als een man iets heeft geschonden, is er een wet die hem verantwoordelijk stelt; er staat niet dat we hem dood moeten slaan! Mensen die de wet handhaven, moeten het goede voorbeeld geven. Ik hoop dat deze criminelen in de ruimste zin van de wet worden gestraft. ‘

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

REGIO NIEUWS UITGELICHT