Poetins Favoriete Vechtsport Russisch Knokkel Boksen Nieuws
Nieuws

Poetins Favoriete Vechtsport Russisch Knokkel Boksen

Poetins Favoriete Vechtsport Russisch Knokkel Boksen

Russische blote vuist boksen werd al in de 13e eeuw als sport beoefend

Russische jongens, die lid waren van de aristocratie, gebruikten de sport voor massaal vermaak, waarbij wedstrijden vaak de beste vechters aantonen. Peter de Grote had naar verluidt grote belangstelling in deze gevechten, en Russische strijders waren berucht om angst in de harten van hun vijanden te vestigen met hun vaardigheden in hand-tot-hand gevechten.

Er zijn drie soorten gevechten:

  • Singles gevechten die een-tegen-een gevechten waren
  • Team gevechten
  • De minder populaire worstel variant

Afgezien van entertainment waarde, diende Russische vuist gevechten ook om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor het verdedigen van hun vaderland. Kinderen leerden vroeger hoe ze zichzelf en hun families konden verdedigen door spelletjes te spelen die betrokken waren bij het worstelen en gooien. Toen ze opgroeiden, waren deze games uiteindelijk uitgegroeid tot een echt gevecht.

Vuistgevechten hadden meestal plaatsgevonden op feestdagen waarbij de meeste gevechten plaatsvinden in pleinen tijdens de zomer en op bevroren rivieren of meren tijdens de winter.
Een-op-één wedstrijden vergelijkbaar met boksen in Engeland waren de populairste. Combatanten mochten elkaar in de taille raken, met het hoofd, ribben en zonne plexus als de meest gerichte onderdelen.

Het Russische spreekwoord "niet een man slaan als hij neergaat" komt naar voren en is afkomstig van de vuistvechten, aangezien het slaan van een man in een liggende, gehurkte of hekelende positie strikt verboden was.

Een-tegen-een gevechten werden zelfs gebruikt om juridische geschillen op te lossen. Eisers en verweerders mochten hun verschillen rechtstreeks regelen en zij konden, indien nodig, meer bekwame vechters op hun slachtoffers afsturen.

Poetins Favoriete Vechtsport Russisch Knokkel Boksen

Russische straatstrijd

Volgens het artikel van Vitaly Zubtsov uit Rusland hebben Russen al lang geschillen met hun vuisten opgelost. Vorig jaar was dit niet anders toen de Russische voetbalfans tegen Engelse aanhangers en lokale bevolking vochten tijdens het Europese Kampioenschap van het Voetbal van 2016 in Frankrijk.

Teamvechten, ook bekend als "line-to-line battles" of "wall-to-wall fighting" waren de meest wijdverspreide, met jongens, ongetrouwde jeugd en volwassen mannen die omdraaien om te vechten. Elk team vormde zich in rijen en had een leider die tactieken ontwikkelde en bemoediging bood. Het hoofddoel was om een ​​lijn van vechters neer te zetten en hen te dwingen om zich terug te trekken.

Op het gebied van militaire strategieën was teamvechten het meest spectaculaire om te kijken. Maar het was ook de gevaarlijkste omdat de regels moeilijker waren om te handhaven, wat resulteerde in veel dodelijke slachtoffers.

Russisch blote vuist boksen was zo populair dat het een deel werd van het Russische volksleven, vaak in de literatuur en kunst. Het meest bekende beeld verschijnt in het gedicht van Mikhail Lermontov 'The Song of the Merchant Kalashnikov', waarin een eerbetoon wordt beschreven tussen een politieagent en een koopman.

In het boek Thief van de Sovjet-romanschrijver Leonid Leonov, zei een van de helden:

'In de kindertijd is het gebeurd, alleen in vuistgevechten vond ik echte vrienden ... want alleen in een gevecht komt de hele menselijke natuur naar boven'.

Poetins Favoriete Vechtsport Russisch Knokkel Boksen

Poetins Favoriete Vechtsport

Vuistvechten werden opnieuw verbannen met andere tradities zoals Kerstmis in 1917 door de bolsjewieken na de Russische Revolutie. Maar kort daarna zal een nieuw type hand-aan-hand gevecht gecreëerd worden op basis van de oude technieken.

Het werd ook gecombineerd met andere systemen zoals Judo, Jiu-Jitsu, Savate (French boxing) en boksen. Dit zou bekend worden als Russische Sambo, die werd geleerd aan geheime dienstagenten, politie en beveiligingsambtenaren. De huidige president Poetin is dan ook een fervent beoefenaar van deze sport en het is zijn favoriete gevechtskunst.

Oude vormen van slavische gevechten zijn nog steeds aanwezig in sommige traditionele vechtsportstudio's, en opleidingsscholen die Systema Spetsnaz leren kennen - de gevechtsvorm van de Russische speciale troepen - is populair in Rusland. Ondanks dat er niet meer in zijn oorspronkelijke vorm wordt beoefend, blijft vuistbestrijding een steunpilaar in de Russische cultuur.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws