Poetin liegt over zijn Judo vaardigheden! Kremlin reageert! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Poetin liegt over zijn Judo vaardigheden! Kremlin reageert!

Poetin liegt over zijn Judo vaardigheden! Kremlin reageert!

De Russische president Vladimir Poetin schept graag op over zijn judokwaliteiten.

Zelfs de Russische media steunt hem en zet hem neer als een judo god. Men publiceert dan ook graag judo filmpjes van hem die men via diverse kanalen zoals youtube verspreidt. Echter gelooft niet iedereen in de judo kwaliteiten van de grote Russische leider Poetin,  zoals journalist Benjamin Wittes die openlijk twijfelt aan Poetins judo-vaardigheden, en hierover schreef op een blog op de Amerikaanse website Lawfare.

Poetin liegt over judo kwaliteiten
Foto: (RIA Novosti) / RIA Novosti

Poetin, show your stuff

Wittes, die geen blad voor de mond neemt en zelf zeer bekwaam is in vechtsporten, durft de Russische president een ‘oplichter’ en ‘onecht’ iemand te noemen. Dit baseert hij overigens overigens op feiten na het bestuderen van de diverse filmpjes op internet van Poetin op de Judomat. En komt met de conclusie dat het allemaal niet zoveel voorstelt wat Poetin uitvoert.

De tegenstanders in de filmpjes ogen zwakker dan Poetin zelf, deze zijn zorgvuldig uitgekozen om Poetin er mannelijk uit te laten zien en stoer zegt Wittes. Ze gaan namelijk wel heel gemakkelijk naar de grond.

Poetin ik zal je een lesje judo leren

Wittes daagde Poetin zelfs uit voor een gevecht op de tatami onder het mom: laat maar eens zien wat je kunt meneer de president. Hij stookte het vuurtje nog eens op via zijn twitter account door te schrijven; Ik ga naar taekwondo, het Kremlin zou maar bellen den de uitdaging aangaan! Want dan zal ik Poetin een lesje judo geven.

Poetin begon op zijn elfde met judo en heeft inmiddels zijn meestertitel binnen. In 2006 werd Poetin erevoorzitter van de Europese Judobond en hij kreeg in 2010 een eredoctoraat in judo van de Zuid-Koreaanse Yong In University.

 

Het Kremlin reageert

De statement die Wittes maakte bleef niet onopgemerkt, sterker nog het Kremlin reageerde donderdag op de claim van de Amerikaanse journalist. Deze berichtgeving is ons volslagen onbekend zegt woordvoerder Dmitri Peskov volgens Sputnik. Deze krant die volledig wordt beheerd door de staat schrijft graag in het voordeel van Poetin.

Bekijk ook

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! ‘Dit is de Monkey King’

Na een training bij Shaolin Masters besloot Song zijn nieuwe MMA-droom na te jagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page