Poetin benoemt kickbokser tot hoofd van Russische republiek Nieuws
Nieuws

Poetin benoemt kickbokser tot hoofd van Russische republiek

Poetin benoemt kickbokser tot hoofd van Russische republiek
Poetin benoemt kickbokser tot hoofd van Russische republiek

Voormalig wereldkampioen kickboksen Batu Khasikov, is door Vladimir Poetin tot hoofd van de Russische republiek Kalmukkië benoemd.

Khasikov, 38, werd benoemd als vervanger voor vertrekkende gouverneur Alexey Orlov, die afgelopen woensdag ontslag nam, hij was sinds 2010 in functie.

De kickbokser bijgenaamd 'Batukhan' was eerder vertegenwoordiger voor Kalmukkië in de Federatieraad. Ook was vanaf juni 2017 adviseur van het hoofd van het Federaal Agentschap voor Jeugdzaken.

Vechtsport expert

Khasikov won talloze titels tijdens een schitterende kickbokscarrière. Hij is gespecialiseerd in andere vechtsporten, waaronder sambo en jiu-jitsu. Hij was ook medeoprichter van de Russische MMA-organisatie die nu bekend staat als Fight Nights Global.

LEES OOK: UFC-kampioen Khabib op bezoek bij President Poetin

Kalmukkië staat bekend als de enige boeddhistische republiek van Europa. Het heeft een bevolking van iets minder dan 300.000 en grenst aan de Kaspische Zee in het zuiden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws