Peter Buist: ‘Van vuilnisman tot kampioen MMA vechten, een droom die uitkomt’ Nieuws
Nieuws

Peter Buist: ‘Van vuilnisman tot kampioen MMA vechten, een droom die uitkomt’

Peter Buist: ‘Van vuilnisman tot kampioen MMA vechten, een droom die uitkomt’

Met zijn winst op tegenstander Sully Bully liet Pieter Buist zien een waardige MMA-kampioen te zijn. Hij zette het Topsport Centrum in Almere op zijn kop met het binnen halen van de eerste lichtgewicht titel bij de WFL.

Maar er lonkt meer aan de horizon, met zijn winst verdiende hij ook een contract bij het bekende Bellator MMA uit Amerika waar ook recentelijk ex GLORY-kickbokser Hesdy Gerges tekende. Bellator heeft meer Nederlandse vechters op haar rooster zoals wereldkampioen Gegard Mousasi van het befaamde Kops Gym. En nu mag Buist zich tot een van de gelukkige rekenen.

Hard geknokt

“Als mensen eens wisten wat ik er allemaal voor het moeten doen en laten, ik zag mijn zoontje haast niet door het harde trainen. En mijn vrouw heeft ook moeten afzien zij werkt nachtdiensten, ikzelf loop achter een vuilniswagen en dat combineren met hard trainen is niet makkelijk, “verteld Buist aan onze redactie.

“Alles heb ik ervoor over en makkelijk hebben wij het soms echt niet, aan het einde van de maand de touwtjes aan elkaar knopen, nee geen gemakkelijke weg. “ Verteld hij door de microfoon in de kooi aan een uitzinnige menigte en aanwezige fans.

Gun factor

Buist heeft een ongelofelijke gun factor, zelfs de fans va zijn tegenstander Sully Bully gaven hem een daverend applaus, een groter teken van respect kan men niet krijgen als vechter. Wanneer het contract met Bellator effectief wordt en tegen wie hij zijn eerste patij gat vechten is nog niet bekend. Maar een ding weet hij zeker, hij gaat voor de wereldtitel en is er op gebrand een grote naam binnen Bellator te worden.

[KGVID]https://www.vechtsportinfo.nl/wp-content/uploads/2018/09/buist.mov[/KGVID]

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws