Pesten: Jongen die MMA gebruikte aangeklaagd voor moordpoging (video) Nieuws
Nieuws

Pesten: Jongen die MMA gebruikte aangeklaagd voor moordpoging (video)

Pesten: Jongen die MMA gebruikte aangeklaagd voor moordpoging (video)

De jongen met de bril in de video werd al gepest vanaf dat hij op de lagere school zat. Dit had vooral met zijn Nerd-achtige verschijning te maken. Om zichzelf te leren verdedigen besloot zijn moeder dat het tijd werd dat haar zoon een weerbaarheid sport zou gaan beoefenen.

Hij startte met het Braziliaans Jiu-Jitsu waarna hij overstapte naar MMA-training omdat het pesten gewelddadiger en gevaarlijker was geworden. Naar verluidt weer de jongeman een aantal keren ernstig met de dood bedreigd.

Te lang gepest

Hij besloot het niet langer te pikken en een van de notoire pesters een stevig op zijn plaats te zetten. In de video is te zien dat dit zachtzinnig gebeurde.

LEES OOK: MMA-vechtster overmeesterd overvaller

Aangezien de jongen zelf de aanval inzette na wat heen en weer uitdagen, wordt dit in de ogen van de Amerikaans justitie niet gezien als een poging tot zelfverdediging, maar een aanval.

Wel of niet

De jongen beweert dat hij jarenlang de pesterijen van zijn slachtoffer heeft moeten verdragen en het gewoon niet meer aankon. Hij wordt nu geconfronteerd met een aanklacht van poging tot moord.

De vraagt rijst of men als getraind persoon op dergelijke manier moet ingrijpen. Mag men vechtsport inzetten op deze manier?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws