Pedojager vrij! Bekende MMA-vechter naar huis op borgtocht Nieuws
Nieuws

Pedojager vrij! Bekende MMA-vechter naar huis op borgtocht

Pedojager vrij! Bekende MMA-vechter naar huis op borgtocht

Cain Velasquez is een borgtocht van $ 1 miljoen verleend in afwachting van zijn verdere proces. De voormalige UFC-kampioen zat 8 maanden in de cel nadat hij op de verkrachter van zijn zoontje schoot.

MMA-vechter Cain Velasquez zal voor het eerst in acht maanden naar huis gaan op borgtocht voorafgaand aan zijn proces. De vechter heeft een aantal aanklachten aan zijn broek waaronder poging tot moord met voorbedachten rade. In februari dit jaar zette Velasquez de achtervolging in op een man die het minderjarig zoontje van de vechter seksueel had misbruikt in een kinderdagverblijf.

Velasquez reed de auto van de man, Harry Goularte van de weg en opende het vuur. De stiefvader van Goularte, Paul Bender, raakte uiteindelijk gewond door een kogel. Deze liep tijdens het incident niet-levensbedreigende verwondingen op. De rechter besloot dat Velasquez geen direct gevaar oploopt en stelde de borgtocht vast.

Goede vader

“Als je zo toegewijd bent als een echtgenoot en vader, moet ik geloven en ik ben ervan overtuigd dat hij niets in gevaar zal brengen dat zijn zoon, dochter of familie zou schaden. Ik hoop dat je mijn ongelijk niet bewijst", verklaarde de rechter.

Grote namen uit de vechtsportwereld staan als een blok achter Velasquez. In de verstreken maanden hebben deze zich ingespannen om de vechter vrij te krijgen. Waaronder UFC-baas Dana White die een emotionele brief aan de rechtbank schreef. Als voorwaarden voor zijn vrijlating moet Velasquez $ 1 miljoen contant of een borgsom betalen. Ook moet de vechter een enkelband dragen. Mocht Velasquez in een later stadium veroordeeld worden wacht hem levenslang.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws