Paulie Malignaggi sparring partner Conor McGregor – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Paulie Malignaggi sparring partner Conor McGregor

Paulie Malignaggi sparring partner Conor McGregor

PAULIE MALIGNAGGI ingezet als sparringspartner voor Conor McGregor ter voorbereiding tegen Floyd Mayweather.

McGregor gaat op 26 augustus zijn eerste prof boks gevecht aan tegen Mayweather in Las Vegas met een zeer beperkte boks ervaring van zijn kant. Malignaggi stelde voorheen dat UFC lichtgewicht kampioen McGregor tegen Mayweather een ‘absolute grap’ zou zijn. Maar de Amerikaan, die in Maart met pensioen ging, zal de handschoenen opnieuw aantrekken om McGregor te helpen om zijn zwaarste gevecht tot op heden te helpen winnen.

Mondje dicht wat er gebeurt tijdens het sparren blijft geheim

Voormalig tweewichtige wereldkampioen Malignaggi zei over zijn rol: “Ik ben nog nooit het type geweest om te praten over wat er gebeurt in sparring. Maar in zijn rol als sparringpartner voor McGregor moet hij wel een vertrouwelijkheid clausule ondertekenen, iets wat geen uitzondering is in de vechtsport. Dit om eventuele gevoelige zaken te borgen en dat deze niet uitlekken en als voordeel door de tegenstander kan worden gebruikt in ingezet tijdens de wedstrijd.

Geen problemen met vertrouwelijkheid clausule

Als ze comfortabel zijn met een vertrouwelijkheid clausule, zal ik er ook geen probleem mee hebben. Ik heb dit nog nooit eerder gedaan, maar weet dat het vaker voorkomt, zegt Malignaggi. Ik ben sinds mijn vroege jaren de sparring partner geweest van veel boksers en ik ben geen 22-jarige die erin gaat om een naam voor mezelf te maken. Die heb ik namelijk al, zij zijn de baas en ze mogen het invullen zoals ze willen. Ik ben nieuwsgierig om te zien hoe Conor in deze maanden vooruit is gegaan.

Controversieel gevecht

Het gevecht van Conor McGregor tegen Floyd Mayweather houdt de gemoederen al enkele maanden bezig, zo lekte er allebei filmpjes uit waaruit zou blijken dat McGregor niet zou kunnen boksen? Waarheid of gewoon een strategie om Mayweather in verwarring te brengen? Dat Malignaggi nu wordt ingeschakeld kan betekenen dat McGregor zijn boks kunsten aangescherpt moeten worden om een kans te maken tegen Mayweather, waarvan men zegt dat deze het voordeel in dit gevecht heeft.

Bekijk ook

‘Ik eerst’: Nederlander Buist eist titelkans bij ONE Championship op

Pieter Buist, MMA-lichtgewicht die onder de vlag van ONE Championship vecht eist zijn kans op een titelgevecht bij de organisatie op

‘Fury zal Wilder sneller verslaan dan de vorige keer’

De zwaargewicht rivalen zullen op 24 juli opnieuw vechten

‘Stop met janken pak je verlies, ik ben de betere vechter’

Ik zweer het je, zijn volgende gevecht zal verbeteren als hij het werk goed doet.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page