Parkinson's patiënten vechten tegen ziekte met boksen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Parkinson’s patiënten vechten tegen ziekte met boksen

Parkinson’s patiënten vechten tegen ziekte met boksen

Nederlandse Parkinson’s patiënten hebben baat bij boksen via Dr. Phillgood vs Parkinson!

Jim Duelley deelt twee linker stoten, een rechter stoot, en een linker hoek op de boks trainer Byron Higinbotham’s zijn stoot pads uit. Op zich een gewone boks training, maar niet is minder waar. Duellen lijdt aan de ziekte van Parkinson.

Na het oefenen van de vier-delige combinatie, gaat de voormalige brandweerman over op andere oefeningen bij Higs Gym in Central Point, stoten op de zware bokszak, en andere twee tot zeven-stoot-combinaties perfectioneert.

Mentaal en lichamelijk uitdagende training

Het is een mentaal en lichamelijk uitdagende training voor iedereen, maar Duelley bestrijdt hiermee ook de ziekte van Parkinson – een neurodegeneratieve hersenstoornis die in de loop van de tijd verslechtert en schudden, trage bewegingen, stijfheid en gebrekkige balans en coördinatie veroorzaakt.

Duelley vecht terug tegen de ziekte door het no-contact Rock Steady Boxing programma dat over de hele wereld wordt aangeboden, zo ook bij Higs Gym, voor mannen en vrouwen met Parkinson’s. Deelnemers worden niet in het gezicht of lichaam getroffen, maar ze oefenen alleen op stoten.

“Ik hou van de klas. Iedereen is in een ander stadium van Parkinson’s. Ik ben in het beginstadium, “zegt Duelley, die zes maanden geleden werd gediagnosticeerd met de ziekte, maar voelde dat er al eerder symptomen waren. “We helpen elkaar. Er is niets om ongemakkelijk over te zijn. We hebben allemaal dezelfde dingen en gebreken”.

Duelley zegt dat hij zes dagen per week traint maar boksen biedt meer dan de aerobics, gewichtheffen en hardlopen wat hij normaal gesproken doet. Het verstevigt de coördinatie en verminderd het trillen, bovendien blijven de hersenen actief door de samenwerking met de spieren.

Ook in Nederland is men er mee bezig, namelijk via het Dr. Phillgood vs Parkinson programma

Het programma Dr. Phillgood vs Parkinson programma is in Nederland verantwoordelijk voor het boksen met en voor Parkinson talenten. Op 1 juli a.s. is het 2.0 Boxing vechtsport gala in Amsterdam! Vol trots laat Rob Manvis tijdens dat evenement ook een demonstratie zien van het Dr. Phillgood vs Parkinson programma.

Wil je meer info over het Dr. Phillgood vs Parkinson programma, neem dan contact op via info@thebiglab.nl of bel voor meer informatie naar 06-11868026 (Karen Althoff), zij kunnen u meer vertellen over dit super goede initiatief wat overigens door de officiële Parkinson organisaties in Nederland wordt gesteund.

 

Bekijk ook

ZIEN! MMA-Vechter zonder hand scoort KO in 4 seconden: 2 tegen 1 wedstrijd

Gehandicapte MMA-vechter Alexander Karapetyan versloeg twee tegenstanders tegelijk in een Epic Fighting Championships-evenement in Rusland. Karapetyan.

Bokswedstrijd Vyacheslav Datsik tegen Alexander Emelianenko

Bokswedstrijd tussen neonazi en veroordeelde verkrachter geboekt

Een Russische bokspromotor heeft een gevecht geboekt tussen de twee beruchte vechters.

UFC-vechter ontsnapt wederom aan de dood: ‘Bloedde bijna leeg’

Weer een bijna-doodervaring.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page