Overeem geeft tijdlijn! 'Dit nog na Badr en dan is het genoeg' Nieuws
Nieuws

Overeem geeft tijdlijn! 'Dit nog na Badr en dan is het genoeg'

Overeem geeft tijdlijn! 'Dit nog na Badr en dan is het genoeg'

Alistair Overeem voormalig UFC-zwaargewicht vechtsport carrière loopt ten einde. De atleet heeft niet meer gevochten sinds zijn confrontatie met Alexander Volkov in februari 2021. In dat gevecht werd Overeem gedomineerd en verloor door knock-out in de tweede ronde.

Na het verlies werd de voormalige titeluitdager ontslagen uit de UFC. Tekende bij Glory Kickboxing en staat dit weekend op het punt om het op te nemen tegen Badr Hari tijdens Glory: Collision 4. Het gevecht tegen Badr zal waarschijnlijk een van de laatste keren zijn dat Alistair Overeem in actie komt.

Het lijkt er op dat Overeem waarschijnlijk nog maar twee of drie keer zal vechten. ,,Mijn doelen zijn Badr, ik ga hem verslaan, dan ga ik Rico verslaan, en dan, weet je, misschien nog een MMA. Maar voorlopig is het doel Badr en dan Rico en het pakken van de titel", zegt Overeem.

Kennis doorgeven

Wat betreft het opnieuw deelnemen aan MMA, is de voormalige Strikeforce-kampioen niet toegewijd. Terwijl hij eerder openstond een comeback, weet Overeem niet zeker of hij weer in de kooi zal vechten. ,,Misschien nog een laatste MMA-partij, één", vervolgde Overeem. "Omdat het MMA-gedoe natuurlijk niet bevredigend voor mij eindigde. Dus we willen dat ook bevredigend afmaken, en ik geloof dat ik het in me heb.”

Overeem concludeert: "Meer dan dat zal het niet zijn. Het zal niet meer zijn dan die mogelijke twee of drie gevechten. Dus het zijn er twee of drie, het was geweldig. Het is letterlijk 25 tot 26 jaar competitie geweest. Ik ben erg dankbaar dat ik heel goed voor mijn lichaam heb gezorgd… Maar er zal een tijd zijn om de handschoenen op te hangen en mijn kennis door te geven.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws