Overeem en Verhoeven naar verluidt in gesprek over twee gevechten deal! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Overeem en Verhoeven naar verluidt in gesprek over twee gevechten deal!

Overeem en Verhoeven naar verluidt in gesprek over twee gevechten deal!

De controverse is nog niet over i.v.m. de uitdaging die Rico Verhoeven deed naar Alistair Overeem.

Overeem en Verhoeven naar verluidt in gesprek over twee gevechten deal!

Website K1anoop melde dat er gesprekken zouden zijn voor een zogenaamde two fight deal, die zowel de GLORY Kickboxing als de UFC regels zouden kunnen omvatten voor elk van de twee voorgestelde gevechten, dit is gemeld volgens bronnen in de buurt van de beide vechters.

Overeem heeft vragen

Hoewel Overeem in de afgelopen jaren een aantal vragen heeft opgeworpen over een potentiële terugkeer naar kickboxing via GLORY, is de escalatie van de woorden tussen zichzelf en Verhoeven niet zonder bedoeling. Rico duwde Overeem onlangs naar voren (bij GLORY 45 Amsterdam), toen hem werd gevraagd over toekomstige uitdagingen, en richtte zijn pijlen op de UFC zwaargewicht.

The Reem “is geen vreemdeling in de wereld van het kickboksen, die de meest prestigieuze prestatie in de sport heeft behaald door de K-1 World Grand Prix in 2010 te winnen. Op dat moment deed hij nog volop aan kickboksen, Overeem zijn kickboks carierre ging destijds in een stroom versnelling, met inbegrip van zijn KO-overwinning over Badr Hari in Dynamite 2008 nadat hij door de “Golden Boy” werd uitgedaagd.

Rivaliteit tussen Overeem en Hari van epische proporties

De rivaliteit tussen Overeem en Hari was van epische proporties destijds, en dat zou ook één gevecht moeten zijn in K-1 en de andere in MMA. Echter, de rematch zou onder de K-1 noemer zijn, met Overeem die verklaarde dat  Badr hem niet tegen hem in de MMA zou vechten. De rematch werd gewonnen door Hari, waardoor de trots van kickboksen werd hersteld.

Over Verhoeven zijn in de afgelopen jaren sterke geruchten geweest, dat hij op de rand van de UFC zou zijn geweest, met andere woorden bijna een overstap zou hebben gemaakt. De GLORY kampioen heeft een 1-0 MMA record, en heeft een succesvol verleden in zowel Nederlandse als Europese BJJ toernooien. Verhoeven mag niet onderschat worden als simpelweg alleen een technische kickbokser.

Bekijk ook

UFC-ster McGregor ontduikt dopingtests! 'Wat is er aan de hand?'

McGregor ontloopt dopingtests als enige UFC-vechter! ‘Hoe kan dat?’

Er zijn veel speculaties over het niet testen van McGregor

'Half dood in de ring!' Horror knock-out kickbokser

‘Half dood in de ring!’ Horror knock-out kickbokser (video)

Het publiek in de zaal was doodstil ...

Joe Joyce slaat Joseph Parker knock-out

Joe Joyce verslaat Joseph Parker met verbluffende ‘KO’! Daagt Usyk uit 🎥

De Britse Joyce scoorde een verbluffende KO-overwinning op Joseph Parker.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page