Oud zeer: (FOG) Federatie Oosterse Gevechtskunsten onder vuur – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Oud zeer: (FOG) Federatie Oosterse Gevechtskunsten onder vuur

Oud zeer: (FOG) Federatie Oosterse Gevechtskunsten onder vuur

Het rommelt blijkbaar in de vechtsport wereld, een online petitie tegen de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG) lijkt nieuw leven ingeblazen.

“Kickboksen heeft de Federatie Oosterse Gevechtskunsten niet nodig. Het kickboksen is razend populair aan het worden en wij als sportliefhebbers zien dat als een mooie ontwikkeling, mits dit goed begeleid wordt, ” staat te lezen op Petitie.nl. De boodschap dateert al van 13 december 2016, maar verschijnt sinds kort als gesponsord bericht in Facebook.

In de aanval

De actie die gericht is tegen de FOG lijkt dus nieuw leven te zijn ingeblazen. Uit navraag blijkt dat zeer recent twee grote vechtsport bonden, de WFCA en WMTA uit de Sectie Ringsporten van de federatie zijn gestapt. De reden laat zich raden, echter blijkt de onvrede tegenover het FOG te zijn toegenomen en richten de pijlen zich opnieuw op de organisatie.

Sinds de oprichting van de Vechtsportautoriteit wordt al langer gediscussieerd wat de toegevoegde waarde van het FOG nog zou zijn. De federatie werd in 1982 werd opgericht, “met als doel een federatief verband te vormen van de landelijke sportbonden op het gebied van de gevechtskunsten” (bron website FOG).

Bekijk ook

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Ellende: Pech achtervolgt UFC-event van aankomende nacht

UFC Vegas 26 gaat door met een negen-wedstrijden-kaart.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page