Home / Nieuws / Oud-bokser Rudi Lubbers terug in Nederland: “ik ga een schadeclaim indienen”

Oud-bokser Rudi Lubbers terug in Nederland: “ik ga een schadeclaim indienen”

Oud-bokser Rudi Lubbers terug in Nederland: "ik ga een schadeclaim indienen"
Screenshot foto

Afgelopen nacht keerde oud-bokser Rudi Lubbers terug in Nederland, samen met zijn zoon Marco arriveerde hij op Schiphol. Er was behalve een reporter van de NOS niemand die de boks legende op kwam halen.

Tegen de NOS vertelt hij blij te zijn om weer op Nederlandse bodem te staan. Dit heeft Lubbers onder andere te danken aan een groot aantal mensen wat hem spontaan te hulp schoot.

In een documentaire van Andere Tijden Sport was te zien hoe Lubbers in Bulgarije moest overleven met zijn vrouw onder erbarmelijke omstandigheden. En waarschijnlijk de ijskoude winter niet zou overleven, er werd een hulpactie opgezet door oud-wielrenner Rini Wagtmans.

Vals beschuldigd

Een van de redenen dat Lubbers zich niet meer thuis voelde in Nederland was het feit dat men hem volgens eigen zeggen voor een drugsdealer aanzag. Echter zegt hij onschuldig te zijn.

LEES OOK: Hulp actie haalt veel geld op voor oud-bokser Rudi Lubbers

“Ombudsman Alex Brenninkmeijer heeft mij volledig in het gelijk gesteld. Na 28 jaar”, vertelt Lubbers. “En ik mag een schadeclaim indienen. Ik ben nou eenmaal een eigenwijze klootzak, maar wel een eerlijk iemand. “

Zorg

“Ik wil blijven kunnen hameren op het feit dat ze me heel vies behandeld hebben. Ze hebben me erin geluisd, “verteld hij de NOS. “

Lubbers vrouw Ria verblijft nog in het ziekenhuis in Bulgarije, wel hoopt hij dat zij snel naar Nederland kan komen. Voorlopig zal Marco de zoon van Lubbers zich over het paar ontfermen.

Bekijk ook

Bare knuckle bokser legt fraude bij promotor bloot (video)

Chris Leben vertelt zijn kant van het verhaal na het ontmaskeren van de frauderende WBKFF-initiatiefnemers. ...

Ronda Rousey moet de ring in tegen Cris Cyborg!

Bitch Fight: Ronda Rousey ‘weigert’ contract bij WWE

Zorgen over de lange termijn toekomst van Ronda Rousey bij de WWE zijn opnieuw gevoed. ...

2 tegen 1: straatgevecht loopt verkeerd af (video)

Vechten op straat is niet slim, zeker niet als je denkt wel even iemand af ...