Opgepakt! Bekende kickboks promotor en minister in de cel
Home / Nieuws / Opgepakt! Bekende kickboks promotor en minister in de cel

Opgepakt! Bekende kickboks promotor en minister in de cel

Alexandru Pinzari, de voormalige minister van Defensie van Moldavië is gisteren opgepakt. Pinzari is een verdachte in een zaak die is aangespannen tegen Dorin Damir (kickboks promotor), en de peetzoon van de voortvluchtige oligarch Vladimir Plahotniuc.

Damir was hoofd van de Moldavische Mixed Martial Arts Federation en zijn naam verscheen in verschillende Moldavische journalistieke onderzoeken naar de handel in anabole steroïden. Damir is ook de president van de FEA kickboks organisatie. De Moldavische pers meld de verdachtmakingen.

Pinzari was een sterke figuur in de Democratische Partij tijdens het leiderschap van de voortvluchtige oligarch Plahotniuc. In maart 2020 trad hij toe tot de regering van Ion Chicu als minister van Defensie. Plahotniuc wordt gezocht in handel voor het verstrekken van valse identiteiten, het vervalsen van officiële documenten en beschuldigingen van drugshandel.

Machtsmisbruik

Aanklagers spanden een strafrechtelijke rechtszaak aan van vijf punten in deze zaak: ambtsmisbruik, verduistering van staatseigendommen, illegale grensoverschrijding, openbaarmaking van staatsgeheimen en vervalsing van openbare documenten.

Damir en Valeriu Cojocaru werden begin juli gearresteerd. Aanklagers zeiden dat Cojocaru, Damir fictief had ingehuurd als undercoveragent, met een andere identiteit die hij naar verluidt gebruikte bij het oversteken van de Moldavische grens. Cojocaru was de ondergeschikte van de Moldavische minister van defensie.

Bekijk ook

⚠️ Glory verplaatst Verhoeven vs Overeem persconferentie van maandag

De GLORY Collision 3 Rico Verhoeven vs Alistair Overeem persconferentie is verplaatst naar

Dikke bonus! UFC’er Smith SPEKT rekening met winst op Spann

Anthony Smith nam het afgelopen nacht op tegen Ryan Spann

‘Ongelijke strijd!’ Boksreus MEPT armworstel icoon ‘KO’ (video)

De ongelijke strijd verliep zoals voorspelt

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page