Opdracht gegeven om Jiu-Jitsu aan te melden als Olympische Sport? Nieuws
Nieuws

Opdracht gegeven om Jiu-Jitsu aan te melden als Olympische Sport?

Opdracht gegeven om Jiu-Jitsu aan te melden als Olympische Sport?

Het nieuws werd eerst gerapporteerd door Jiu-Jitsu commentator Mohammed Al Housani, die analist en presentator is voor Abu Dhabi TV.

"Breaking News: De president van de Internationale Federatie van Jiu-Jitsu geeft instructies om een bestand op te stellen waarin alle voorwaarden worden voldaan ter voorbereiding van het indienen aan het Internationaal Olympisch Comité voor accreditatie om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2024".

Opdracht gegeven om Jiu-Jitsu aan te melden als Olympische Sport?

Wie zijn de JJIF?

De Ju-Jitsu International Federation (JJIF) is opgericht in 1977 en houdt toezicht op drie verschillende stijlen of disciplines van de vechtsporten:
• Fighting System, een hybride vechtsport die stoten combineert zoals in karate met takedowns en gooien en beperkt grondvechten.
• Duo-systeem, waar deelnemers deelnemen aan beoordeelde demonstraties van vooraf beproefde zelfverdedigingstechnieken.
• Newaza Ju-Jitsu, die de JJIF herkent, wordt ook verwezen naar Braziliaanse Jiu-Jitsu.

Waardoor onderscheid het zich van IBJJF of UAEJJF?

Afgezien van de spelling van 'ju-jitsu', is het niet zo anders. UAEJJF Ambtenaren hebben veel inzet gehad in de ontwikkeling van de JJIF Newaza regels. Een groot verschil is dat concurrenten niet per categorie worden ingedeeld in categorieën, alleen in gewichtsklasse. Bij de 2017 World Games waren de gewichtsklassen:
Mannen: -62kg, -69kg, -77kg, -85kg, -94kg, + 94kg, opengewicht
Vrouwen: -55kg, opengewicht

Atleten vertegenwoordigen hun land, en geen team.

Hoe lang voordat ju-jitsu in de Olympische Spelen komt?

2024 zou het absolute vroegst zijn, maar dit is onwaarschijnlijk. De Olympische Spelen zijn de gouden standaard van alle internationale sportevenementen en het aantal sporten die bij de Spelen optreedt, wordt strikt gecontroleerd en hard bevochten.

Voorbereiden voor inzet voor Olympische accreditatie is meer een lange termijn plan om regionale en nationale federaties te inspireren om adequaat voor te bereiden op belangrijke internationale toernooien, wat uiteindelijk de Olympische Spelen zou kunnen betekenen (maar niet garanderen).

Wat betekent dit?

Organisaties zoals de IBJJF zijn particuliere bedrijven, en geen bestuursorganen. Dat sluit hen uit van overheidsfinanciering of steun.

De JJIF bestaat uit vier continentale federaties (Aziatische, Afrikaanse, Europese en Pan American Federaties). Wat ze precies nodig hebben om zich voor te bereiden voor Olympische accreditatie, is onduidelijk, maar zou waarschijnlijk initiatieven omvatten, zoals de ontwikkeling van federaties voor individuele landen, anti-dopingmaatregelen, enzovoort.

Juist omdat de JJIF Olympische accreditatie ziet, zullen andere toernooien niet meer worden gebruikt. Tenzij er plaatselijke wetten zijn veranderd (zoals we in Canada hebben gezien), kunnen organisaties als de IBJJF vrij zijn om wedstrijden te hosten wanneer en waar ze willen.

Wat gebeurt er nu?

De volgende Olympische Spelen zijn in Tokio in 2020, waarbij de Olympische Spelen van 2024 in Parijs plaatsvinden. Wat precies de JJIF moet doen en hoe waarschijnlijk het is om ju-jitsu in de Olympische Spelen te krijgen, is op dit moment niet bekend. Niets zal waarschijnlijk veranderen in de nabije toekomst, maar we houden nauwlettend oog op alle ontwikkelingen die de wereldverspreide gemeenschap kunnen beïnvloeden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws