Oorlog met NL-kledingmerk: UFC ster McGregor zet aanval in
Home / Nieuws / Oorlog met NL-kledingmerk: UFC ster McGregor zet aanval in

Oorlog met NL-kledingmerk: UFC ster McGregor zet aanval in

Oorlog met NL-kledingmerk: UFC ster McGregor zet aanval in

Conor McGregor UFC-ster en ondernemer, ligt overhoop met het Nederlandse kledingmerk McGregor. De vechter moet voor de tweede keer bakzeil halen tegen het Nederlands kledingbedrijf bedrijf. Deze stelt dat er een mogelijkheid is van verwarring tussen handelsmerken.

De tweede aanvraag van vechtsporter Conor McGregor om zijn naam te handelsmerken voor de verkoop van kleding, schoenen en sportkleding in de hele Europese Unie is opnieuw tegengewerkt door het in Nederland gevestigde bedrijf McGregor IP BV.

Stinkend rijk

Het Nederlandse kledingbedrijf was eerder in december 2020 succesvol in het verzet tegen een eerdere aanvraag van het in Dublin gevestigde McGregor Sports and Entertainment Ltd (MSEL) om “Conor McGregor” als merk te registreren.

McGregor IP BV verwierf in oktober 2017 de volledige “McGregor”-handelsmerken portfolio en alle andere intellectuele eigendomsrechten van McGregor. McGregor heeft echter opnieuw Dublin-experts op het gebied van intellectueel eigendomsrecht, FR Kelly, in dienst genomen om de zaak voor het voorgestelde merk “Conor McGregor” naar voren te brengen.

Verwarring voorkomen

Volgens de laatste cijfers van Forbes staat Conor McGregor op de 35e plaats in de ranglijst van best verdienende atleten in 2022, en verdiende hij $ 43 miljoen (€ 43 miljoen) over een periode van 12 maanden. Het Nederlandse bedrijf stelt dat er gevaar voor verwarring bestaat tussen hun McGregor en de Conor McGregor-merken.

In een verzoek aan het EU Intellectual Property Office (EUIPO) ontkent FR Kelly echter dat de handelsmerken vergelijkbaar zijn. Als onderdeel van een inzending van zeven pagina’s zei FR Kelly dat de respectieve handelsmerken gemakkelijk kunnen worden onderscheiden en dat als gevolg daarvan de gemiddelde consument niet zou geloven dat de goederen van “Conor McGregor” afkomstig zijn van “McGregor”.

Beschermen

FR Kelly zei dat de McGregor-oppositie “in haar geheel moet worden afgewezen” en dat het EU-kantoor moet doorgaan met het registreren van het Conor McGregor-handelsmerk.cFR Kelly zei dat de duidelijke en voor de hand liggende verschillen tussen de handelsmerken van Conor McGregor en het Nederlandse McGregor “zodanig zijn dat er geen gevaar voor verwarring zou zijn”.

Het advocatenkantoor zei ook dat de omvang van de bescherming die wordt geboden door de oudere rechten van het Nederlandse kantoor niet kan worden gebruikt, om de registratie van handelsmerken die de achternaam McGregor voortzetten, te voorkomen.

Monopolie

In de inzending stond dat “anders aannemen, naar onze mening een groter monopolie zou opleveren voor die markten dan waar ze recht op hebben”.

Het Nederlandse bedrijf voerde aan dat consumenten zouden kunnen denken dat de goederen die onder het betwiste Conor McGregor-handelsmerk vallen, deel uitmaakten van de producten die door McGregor IP op de markt werden gebracht.

Bekijk ook

'Getikt!' Vechter zwaar pissed off na verliezen wedstrijd

‘Getikt!’ Vechter zwaar pissed off na verliezen wedstrijd (video)

Toch oordeelde de jury dat zijn tegenstander

UFC-ster McGregor maakt comeback tegen Michael Chandler

Tegenstander UFC-ster McGregor comeback bekend gemaakt!

De Ierse superster McGregor heeft sinds UFC 264 in juli 2021 niet meer gevochten

Engste Man deelt rake klappen uit! 'Eindelijk zover'

Engste Man deelt rake klappen uit! ‘Eindelijk zover’ (video)

Ford bleef met verwoestende kracht op de romp va

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page