🎥 KNOKKEN: China stuurt MMA-vechters naar grens met India – Vechtsport Info
Home / Nieuws / 🎥 KNOKKEN: China stuurt MMA-vechters naar grens met India

🎥 KNOKKEN: China stuurt MMA-vechters naar grens met India

De Chinese regering zet MMA-vechters in om Chinese soldaten te trainen aan de Indiase grens. De spanningen in de Galwan-vallei in Ladakh bereikten afgelopen week een climax.

Soldaten van het Chinese en Indiaanse leger raakten in een man tot man gevecht. Waar de Chinezen het onderspit delfden tegen de Indiaanse grenswachten. De korte strijd eiste 20 Indiase gewonden, het Chinese leger 43. Dit wordt gezien als gezichtsverlies door de Chinese overheid, die besloot haar soldaten te laten trainen door MMA-vechters.

Om deze kloof in het gevechtscapaciteit te overbruggen, heeft de Chinese regering nu een team van 20 Mixed Martial Arts (MMA) vechters ingezet. Om Chinese grenswachten en speciale strijdkrachten op te leiden voor handgevechten.

Andere vechtsporten

Volgens een bericht in de South China Morning Post behoren de 20 MMA-vechters tot de Enbo Fight Club in Sichuan. Een provincie in het zuidwesten van China. De club produceerde eerder vechters die hebben deelgenomen aan prestigieuze internationale MMA-toernooien, de UFC in de Verenigde Staten.

“Als het land ons nodig heeft, zal de Enbo Fight Club van harte meer uitdagende taken uitvoeren,” zei clubeigenaar En Bo in de Chinese media. Ironisch genoeg heeft de Chinese regering altijd de voorkeur gegeven aan traditionele Chinese vechtsporten. Zoals Kung Fu en Tai Chi en deze gepromoot in plaats van andere vechtsporten zoals MMA.

Bekijk ook

Video: Publiek knokt er op los bij UFC 262 wedstrijd

Op de tribunes van het Toyota Center braken gevechten uit,

KRAK: Andre Muniz BREEKT arm van Ronaldo Souza op UFC 262

Ronaldo Souza kon met een gebroken arm naar huis afgelopen nacht

Zelfmoord bekende Thaibokser die 200 gevechten had in de ring

De Thaibokser nam naar verluidt zijn eigen leven

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page