Ook vechtsport hoort bij de culturele hoofdstad van Europa Leeuwarden – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Ook vechtsport hoort bij de culturele hoofdstad van Europa Leeuwarden

Ook vechtsport hoort bij de culturele hoofdstad van Europa Leeuwarden

In het jaar dat Leeuwarden Culturele hoofdstad van Europa is mag een goed vechtsport evenement niet missen vind Rumble Events. Ze komen dan ook met hun grote Superfight show op 29 september naar de Friese culturele hoofdstad. Vechtsport verbroederd en hecht geen waarde aan afkomst, ras en religie. Regionaal, nationaal, Europees en wereldwijd is er een groeiende belangstelling voor de vechtkunst, het leren beheersen van lichaam en geest. Een oude drang die nog steeds actueel is.

Ook vechtsport hoort bij de culturele hoofdstad van Europa Leeuwarden

Leeuwarden historische vechtstad

Van ouds her is Leeuwarden een stad met wortels in de vechtsport. In verschillende disciplines zijn de Friezen een naam waar voor word gevreesd. De Friese strijdlust word geroemd. Het afgelopen decennia zijn er slechts een handjevol grote evenementen georganiseerd in het kickboksen en MMA in Leeuwarden, dat moet anders dacht promotor André Stötevalk. Hij wil met zijn organisatie Rumble Events jaarlijks terugkeren naar Leeuwarden.

Noordelijke organisatie

Sinds enige tijd bouwt hij aan een grote vechtsportorganisatie die zich vooral richt op het kickboksen en MMA. Er zijn veel lokale sportscholen die een evenement organiseren of er zijn organisaties die zich op de grote namen richten. Stötevalk wil zich vooral op de beginnende vechtsporter en lokale helden richten. Deze verdienen een mooi podium in eigen omgeving vind hij. Hij bestrijkt dan ook het hele noorden door met regelmaat evenementen in alle grote plaatsen van de drie provinciën te organiseren. Talent de ruimte geven en een platform zijn voor het grote werk.

Nu Leeuwarden aan de beurt

Leeuwarden heeft reeds vele talenten voortgebracht, en ook nu lopen er goede talenten tussen. Gevestigde namen als Fernando Goodings en Martin Terpstra zullen hun opwachting maken in het hoofdprogramma.

Lokale sportscholen zullen vechters leveren voor dit avond vullende programma, aangevuld met deelnemers uit het hele land.  Leeuwarden, Burgum, Sneek, Heerenveen, Harkema, Drachten en Groningen zijn ruim vertegenwoordigd, maar ze komen uit het hele noorden om mee te strijden op dit podium.

Rumble Events staat inmiddels bekend om goed georganiseerde evenementen met spannende partijen en de nodige show.

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page