Nederlandse topvechter de dupe van grote corona uitbraak – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Nederlandse topvechter de dupe van grote corona uitbraak

Nederlandse topvechter de dupe van grote corona uitbraak

Hubert Geven (L) met GLORY wereldkampioen Rico Verhoeven (R)

Hubert Geven, een van de meest veelzijdige vechters uit ons land, ziet weer een gevecht aan zijn neus voorbij gaan. Zijn gevecht aankomende weekend gaat niet door. Het coronavirus gooit roet in het eten.

Voor Hubert Geven die onder contract staat bij MTK Global (Tyson Fury), is dit de zoveelste teleurstelling. Zijn geplande gevecht in Frankrijk op het AFC2 event op 12 december valt in het water. Al eerder zag Geven die als eerste Nederlander de finale van een Bare Knuckle toernooi bereikte, een belangrijk gevecht geannuleerd worden.

Geven stond gepland voor de finale van het BKB bare knuckle event in Londen eerder dit jaar. Ook deze werd door de coronapandemie afgelast. Het zit de sympathieke vechter niet mee. Gisteren werd bekend dat ARENA FIGHT Championship gedwongen werd het geplande AFC2 uit te stellen. Oorzaak een grote corona uitbraak onder medewerkers van de organisatie. Geven stond gepland op de main card tegen vechter Baghdad de strijd aan te gaan.

Verslagenheid

Dat dit niet alleen voor Geven een tegenvaller is blijkt uit het feit dat nog een aantal vechters teleurgesteld reageren op het slecht nieuws. Zo zouden Artem Lobov, boezemvriend van UFC ster Conor McGregor en de Braziliaan Bigfoot Silva, die ooit tegen Rico Verhoeven vocht aantreden. Lobov gaf aan flink verslagen te zijn door het nieuws, mede door het zware trainingskamp dat hij doorstond en nu niet kan vechten.

De organisatie heeft nog geen nieuwe datum gecommuniceerd. En zegt mee te leven met de teleurgestelde vechters en vraagt begrip voor haar situatie. ,,We weten zeker dat u begrijpt hoe delicaat de situatie is waarin wij ons bevinden, en dat deze beslissing buiten de wil van onze organisatie valt”, aldus ARENA FIGHT.

Bekijk ook

4 seconden ‘KO’: Moet je zien snelste knock-out ooit (video)

Deante Brown, was tot afgelopen weekend een onbekende naam in de vechtsportwereld.

Oeps! Bekende MMA-vechter opgepakt na winnen wedstrijd

Hij had de nasleep van zijn gevecht wel anders voorgesteld

Trainer sloeg vechter 20 minuten per dag: ‘Daar wordt hij hard van’

De praktijken van Fabia zijn een van de vreemdste verhalen in MMA van de afgelopen maanden.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page