Onvrede bij sporters en ouders Nederlandse Karateselectie KBN – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Onvrede bij sporters en ouders Nederlandse Karateselectie KBN

Onvrede bij sporters en ouders Nederlandse Karateselectie KBN

Dat de gloriejaren van het Nederlandse Karate al weer jaren achter ons liggen is welhaast een voldongen feit.

Ook dat bij de Nationale Selectie en met name Cadetten en Junioren er veel atleten afhaken de laatste jaren. Uit diverse posts op sociale media blijkt er onvrede te bestaan inzake hoe dingen gaan en geregeld worden binnen de selectie. Met name hoe men met ouders en sporters vanuit de KBN omgaat, roept nogal de nodige wrevel op zo blijkt uit de vele reacties

Bondscoach Geoffrey Berens reageert hierop door te stellen dat het afhaken in deze groep van alle jaren is, en hoe verder men komt hoe hoger het niveau is en het dus moeilijker word te presteren. Doordat er minder contact is met deze groep sporters is het lastig hierop in te gaan.

Verbinden

“Het is erg makkelijk is om via sociale media je hart te luchten daarnaast begint de samenwerking pas nadat de karateka’s geselecteerd zijn voor een EK of WK, als er iets is Berens altijd voor vragen te bereikent,” aldus de Bondscoach.

Berens geeft hij aan dat de KBN er aan werkt in de nabije toekomst bond, sporters, clubs en ouders meer onderling met elkaar te verbinden. Waarbij hij vooropstelt dat topsport karate in Nederland iets heel anders is dan in uitgesproken karate landen zoals Iran Egypte, Japan of Frankrijk.

Communiceren

Met name mentaliteit waar volgens de Bondscoach nog veel te halen is en beschikbare faciliteiten zouden het verschil kunnen maken in toekomstige prestaties. Voorkomende miscommunicatie of juist geen communicatie waardoor aannames een eigen leven gaan leiden en men gaat denken misdeeld te worden, betekent dat er beter en breder gecommuniceerd dient te worden.

Zo zou het ontbreken van de zogenaamde puntenlijsten van sporters op de KBN website te maken hebben met de nieuwe privacy wetgeving, waardoor deze tot op heden niet meer gepubliceerd zijn.

Bekijk ook

⚠️ 🎥 Whiplash: Duw kost UFC’er Klose wedstrijd

Drakkar Klose kan niet vechten vandaag tegen Jeremy Stephens

🎥 😩 Pootje auw: Fedosov snel klaar met rivaal Majidov

Andrey Fedosov kwam vanavond in actie tegen Mahammadrasul Majidov

Van Dijke pakt titel op EK judo, Polling haakt af

Sanne van Dijke heeft op de EK judo in Lissabon (Portugal), de 70 kilo titel in de wacht gesleept.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page