Ontvoerde bokser na martelingen in kritieke toestand naar ziekenhuis vervoerd – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Ontvoerde bokser na martelingen in kritieke toestand naar ziekenhuis vervoerd

Ontvoerde bokser na martelingen in kritieke toestand naar ziekenhuis vervoerd

Robert Mukasa, alias Soja-man, werd opgenomen in een ziekenhuis in Kampala, nadat hij zou zijn gemarteld door zijn ontvoerders. De bokser verdween vorige maand spoorloos maar is nu terecht.

Onbekende personen hebben naar verluidt de bokser uit Oeganda, vorige week dinsdagavond ontvoerd. Kort nadat zijn coach Isaac Ssenyange alias Zebra Mando werd neergeschoten door veiligheidsagenten.

Geweld spiraal tegen boksers

Mukasa, die de manager was van de Zebra Boxing club, werd naar verluidt ontvoerd door mensen gekleed in politie- en militair uniform. Ze blinddoekten hem en reden met hem mee naar een onbekende plaats waar hij werd gemarteld.

Het nieuws van de ontvoering verspreidde zich snel op sociale media. Ook werd beweerd dat Mukasa was vermoord en dat zijn lichaam was gedumpt nabij een kazerne. De politie, ontkrachte de geruchten en zei dat de politie het gebied had bezocht. Maar niemand had gevonden zoals beweerd.

Geen idee waar ik was

Mukasa vertelde aan URN dat hij rond middernacht was ontvoerd door zwaarbewapende mannen met gezichtsmaskers. Hij zegt dat zijn ontvoerders hem ondervroegen over zijn activiteiten met zijn collega Ssenyange, en waarom ze president Museveni wilden ontmoeten.

Ik kan niet zeggen waar ze me die avond naartoe hebben gebracht. Maar toen we aankwamen, begonnen ze me te slaan terwijl ze me dingen vroegen die ik niet wist, ”zei Mukasa. Die later langs de weg uit een auto werd gegooid en door voorbijgangers werd gevonden.

Bekijk ook

Kapot geslagen: Waarom Saunders niet verder kon tegen Canelo

Billy Joe Saunders moest zaterdagnacht tegen zijn zin opgeven in zijn bokswedstrijd tegen Canelo 'Saul' Alvarez in Texas

🎥 Publiek ramt er op los tijdens Canelo-Saunders bokswedstrijd

Canelo Alvarez en Billy Joe Saunders vochten afgelopen nacht een heftige strijd uit in Texas.

‘Er gaan doden vallen’: K-1 Legende Ernesto Hoost waarschuwt

Ernesto Hoost de K-1 legende en topkickbokser is er zeker van, er zullen doden vallen in de vechtport.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page