Onterecht in de cel: Glory kickbokser vrijgesproken Nieuws
Nieuws

Onterecht in de cel: Glory kickbokser vrijgesproken

Onterecht in de cel: Glory kickbokser vrijgesproken

Mohammed Abdallah (26) heeft 7 maanden onterecht in voorarrest gezeten. De van Libanese afkomst maar in Duitsland geboren kickbokser werd beschuldigd van de handel in mondkapjes die niet zouden deugen. Ook werd hem steunfraude ten laste gelegd.

De kickbokser is vooral bekend van zijn optredens bij Glory Kickboxing. De laatste partij die het zwaargewicht voor de organisatie stamt uit 2019 tegen zijn landgenoot Michael Smolik. De wedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs en leek meer een knuffel sessie dan een kickbokswedstrijd.

Via Instagram laat Abdallah weten compleet te zijn vrijgesproken, eerder dit jaar oordeelde de Duitse rechtbank al dat Abdallah onterecht 7 maanden in de cel had gezeten voor de zaak met de mondkapjes. De goedgekeurde FFP2-beschermende maskers waren uiterst schaars en vrienden van de kickbokser dreven een miljoenen handel in niet goedgekeurde maskers, Abdallah werd daar onterecht mee in verband gebracht.

Onschuldig

Omdat hij door de coronapandemie niet meer in actie kon komen vroeg Abdallah steun van de overheid aan. En dus deed hij een aanvraag voor onmiddellijke hulp. Dit bleek onterecht en toen Abdallah daar achter kwam betaalde hij het geinde bedrag meteen terug. ,,Ik had de term liquiditeitsknelpunt verward. Toen ik op de fout werd gewezen, heb ik de 9.000 euro onmiddellijk terugbetaald", Abdallah ook tijdens het proces en verontschuldigde zich voor zijn fout.

Op Instagram zegt Abdallah; ,,Na 7 maanden detentie en wat tijd voor mezelf, ben ik eindelijk terug!
Ik wil iedereen bedanken die mij in deze tijd heeft gesteund. Ps: ik ben vrijgesproken!"

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws