Home / Nieuws / ONE Championship: ‘Wij zijn op zoek naar vlieggewicht MMA vechters’

ONE Championship: ‘Wij zijn op zoek naar vlieggewicht MMA vechters’

ONE Championship wijzigt schema 2018

Het einde is nabij voor de UFC-vlieggewichtdivisie en daar maakt ONE Championship gretig gebruik van. In een exclusief interview met de website BJ Penn geeft de CEO van ONE aan dat de deur open staat voor vechters die zich willen aanmelden.

Eerder deze week meldde FloCombat dat de UFC binnenkort de stekker uit de lichtste heren divisie zal halen. Ook wordt verwacht dat veel van de vechters op de vlieggewicht lijst van de organisatie niet de kans krijgen om door te stoten naar de bantamgewicht divisie.

Hoewel dit zeker grimmige tijden lijken voor de top vlieggewichten in Noord-Amerika, is er goed nieuws. ONE Championship’s CEO Chatri Sityodtong zet de deur voor alle top vlieggewichten die een nieuwe uitdaging nodig hebben.

Interesse alom

“Er zijn veel vlieggewichten, ik ben zeer zeker geïnteresseerd. “, vertelde Sityodtong aan BJPenn. ONE Championship heeft de meest complete vlieggewichtdivisie ter wereld. Ik garandeer dat onze selectie al beter is dan de vlieggewichtdivisie van de UFC. Maar we willen absoluut meerdere van de beste UFC-vlieggewichten toevoegen. Dat zou een droom zijn die uitkomt. ‘

Hoe het ook zij, het lijkt erop dat we binnenkort veel UFC-vlieggewichten in de voetsporen kunnen zien treden van voormalig kampioen Demetrious Johnson en zich aanmelden bij de snel groeiende Aziatische organisatie van Chatri Sityodtong. UFC-vlieggewichten zoals Jose Torres, Jared Brooks en Justin Scoggins allemaal dat ze zijn vrijgesteld van hun UFC contracten. Of zij de stap zullen maken naar ONE is nog onduidelijk.

Bekijk ook

Wij wensen Ilias een snel herstel toe.

Operatie Enfusion wereldkampioen kickboksen Ilias Bulaid voorspoedig verlopen

Enfusion Wereldkampioen (67 kg) Ilias Bulaid heeft een operatie aan zijn knie met succes doorstaan. ‘The ...

WK Combat Sambo Boekarest: 'Nederlands team verrast ondanks verlies'

WK Combat Sambo Boekarest: ‘Nederlands team imponeert ondanks verlies’

Op de Wereldkampioenschappen (combat) Sambo wat gehouden werd in Boekarest van 9 t/m 11 November ...

Epische foto MMA vechter Korean Zombie

Bruut knock-out geslagen MMA-vechter deelt ‘epische’ ziekenhuis foto

Afgelopen zaterdagavond had de UFC Fight Night 139 de headliner tussen Yair Rodriguez en Chan ...