ONE Championship tekent Cambodjaanse vechter uit 'Nederlands' liefdadigheidsproject Nieuws
Nieuws

ONE Championship tekent Cambodjaanse vechter uit 'Nederlands' liefdadigheidsproject

ONE Championship tekent Cambodjaanse vechter uit 'Nederlands' liefdadigheidsproject
ONE Championship tekent Cambodjaanse vechter uit 'Nederlands' liefdadigheidsproject

Het is een droom die uitkomt voor de 25-jarige Kong Sambo van Kingdom Fight Gym, hij tekende recent een contract bij ONE Championship. Kingdom Fight Gym is een Nederlands initiatief in Cambodja om arme kinderen een betere toekomst te geven.

Een van de mensen achter Kingdom Fight Gym is Mark van Dongen, samen met een team van vrijwilligers runnen zij onder andere een sportschool die arme kinderen aan betere toekomst wil helpen. Met giften vanuit onder andere Nederland is er veel bereikt sinds het ontstaan in 2018. Het project wordt ondersteunt door onder andere vechtsport legendes Ernesto Hoost en Andy Souwer die beide als ambassadeurs optreden.

Mark van Dongen: "Onze vechter Kong Sambo heeft een contract voor 2 jaar getekend waarbij hij 8 keer in actie zal komen. Deze enorme stap zal voor de in armoede opgegroeide Kong een levensveranderende fase kunnen betekenen. "

LEES OOK

Andy Souwer ambassadeur Kingdom Fight Gym

Nieuw project

"Ook voor Kingdom Fight Gym zal dit een mooie stap zijn, door de enorme exposure die KFG zal krijgen door de snelst groeiende vechtsport organisatie ter wereld ONE Championship, er zullen waarschijnlijk meer mensen de weg naar de club in Camodja weten te vinden waardoor Kingdom in staat is meer lokale projecten te ondersteunen. " Vervolgt van Dongen.

"Verder zijn we bezig met het oprichten van een stiching (Youth Matters) zodat we de sociale projecten beter ondersteunen. Ik ben momenteel in gesprek met een middelbare school om te kijken of we volgend jaar met Nederlandse jongeren kunnen afreizen naar Cambodja om daar projecten te gaan uitvoeren. " Aldus van Dongen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws