Home / Nieuws / ONE Championship tekent Cambodjaanse vechter uit ‘Nederlands’ liefdadigheidsproject

ONE Championship tekent Cambodjaanse vechter uit ‘Nederlands’ liefdadigheidsproject

ONE Championship tekent vechter uit sloppenwijk
Foto: KFG

Het is een droom die uitkomt voor de 25-jarige Kong Sambo van Kingdom Fight Gym, hij tekende recent een contract bij ONE Championship. Kingdom Fight Gym is een Nederlands initiatief in Cambodja om arme kinderen een betere toekomst te geven.

Een van de mensen achter Kingdom Fight Gym is Mark van Dongen, samen met een team van vrijwilligers runnen zij onder andere een sportschool die arme kinderen aan betere toekomst wil helpen. Met giften vanuit onder andere Nederland is er veel bereikt sinds het ontstaan in 2018. Het project wordt ondersteunt door onder andere vechtsport legendes Ernesto Hoost en Andy Souwer die beide als ambassadeurs optreden.

Mark van Dongen: “Onze vechter Kong Sambo heeft een contract voor 2 jaar getekend waarbij hij 8 keer in actie zal komen. Deze enorme stap zal voor de in armoede opgegroeide Kong een levensveranderende fase kunnen betekenen. ”

Kingdom Fight Gym verwelkomt K1 legende Andy Souwer als ambassadeur

LEES OOK

Andy Souwer ambassadeur Kingdom Fight Gym

 

 

Nieuw project

“Ook  voor Kingdom Fight Gym zal dit een mooie stap zijn, door de enorme exposure die KFG zal krijgen door de snelst groeiende vechtsport organisatie ter wereld ONE Championship, er zullen waarschijnlijk meer mensen de weg naar de club in Camodja weten te vinden waardoor Kingdom in staat is meer lokale projecten te ondersteunen. ” Vervolgt van Dongen.

“Verder zijn we bezig met het oprichten van een stiching (Youth Matters) zodat we de sociale projecten beter ondersteunen. Ik ben momenteel in gesprek met een middelbare school om te kijken of we volgend jaar met Nederlandse jongeren kunnen afreizen naar Cambodja om daar projecten te gaan uitvoeren. ” Aldus van Dongen.

Bekijk ook

WFL Boxing Influencers: ‘bekende rappers en vloggers met elkaar op de vuist’

Vanaf februari 2019 komt de World fighting League met een nieuw boks concept. Net als ...

Bizar: 15-jarig vechtsport talent sterft tijdens opladen iPhone

Irina Rybnikova, een opkomend vechtsport talent, stierf zaterdag thuis in de Siberische stad Bratsk, Rusland. ...

Netflix komt met extreme vechtsport serie voor Nederlandse fans

Goed nieuws voor de vechtsport fans die een abonnement op Netflix hebben. De zender komt ...