ONE Championship kampioen is racisme spuugzat Nieuws
Nieuws

ONE Championship kampioen is racisme spuugzat

ONE Championship kampioen is racisme spuugzat
ONE Championship kampioen is racisme spuugzat

Martin Nguyen een van One Championship's kampioenen is boos over racistische aanvallen op Aziaten in Australië tijdens de coronavirus crisis.

De ONE FC Vedergewicht kampioen zegt dat het 'verwoestend' en 'niet menselijk' is om te zien dat Aziaten worden onderworpen aan racistisch misbruik. De Australisch-Vietnamese ster 'gebroken' door de haat, maar zweert door te blijven vechten om het bewustzijn te vergroten

De 31-jarige Nguyen, geboren en getogen in Sydney uit Vietnamese ouders die naar Australië zijn verhuisd is terug in zijn thuisstad om zichzelf in quarantaine te plaatsen met zijn vrouw en kinderen, nadat een voorgestelde titelverdediging in april niet doorging.

Haat is niet normaal

De uitbraak van het coronavirus heeft grote schade toegebracht aan het schema van de Aziatische vechtsportorganisatie ONE, waardoor ze een reeks shows moesten uitstellen. Maar tijdens de strijd tegen het dodelijke virus zijn Aziaten in landen als de Verenigde Staten met racistisch misbruik geconfronteerd.

In Australië is dat niet anders. "Man, alleen de haat … de hoeveelheid haat die van iemand kan komen, dat is gewoon verschrikkelijk om te zien, en het is niet menselijk," zegt Nguyen. "Haat tonen voor een specifiek ras over een ziekte die rondgaat, het is niet goed, het is volkomen verkeerd. De manier waarop mensen ermee omgaan maakt me boos."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws