ONE Championship investeerder gelinkt aan onderdrukking moslims Nieuws
Nieuws

ONE Championship investeerder gelinkt aan onderdrukking moslims

ONE Championship investeerder gelinkt aan onderdrukking moslims
ONE Championship investeerder gelinkt aan onderdrukking moslims

De snel groeiende vechtsport organisatie ONE Championship steunt op een groot aantal investeerders.

ONE Championship groeit als kool, de organisatie maakt grote stappen en heeft normen en waarden hoog in het vaandel staan. Echter lijken deze in het gedrang te komen nu naar buiten is gekomen, dat een van haar investeerders in verband wordt gebracht met de onderdrukking van moslims in China.

De website Bloody Elbow rapporteert dat Sequoia Capital een van de investeerders van het eerste uur bij ONE, observatie apparatuur levert aan de Chinese regering om zo de moslim gemeenschap in het land te volgen en te observeren. China heeft een streng beleid en waakt voor aanslagen van extremistische moslims die men via deze apparatuur schijnbaar wil beteugelen.

Extremistische moslims

In augustus 2018 kwamen berichten naar buiten dat China meer dan een miljoen etnische Oeigoeren in Xinjiang had aangehouden in een hardhandig optreden gericht op het bestrijden van religieus extremisme. De Oejgoeren werden gedetineerd in heropvoedingskampen in een poging hen te dwingen van het moslim geloof af te stappen, zoals met de Oezbeken en Kazakken al eerder gebeurde.

LEES HIER >> Het complete artikel van Bloody Elbow

Berichten kwamen naar buiten over brute martelingen en folteringen. De Oeigoeren zijn Turks sprekende moslims uit de Centraal-Aziatische regio. Ongeveer 10 miljoen Oeigoeren wonen in Xinjiang, een regio in het noordwesten van China die door de Volksrepubliek China in 1949 werd geannexeerd. Of ONE Championship op de hoogte is van deze vorm van etnische zuivering is niet bekend.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws