One Championship gaat gratis kickboksen en MMA uitzenden op tv - Vechtsport Info
Home / Nieuws / One Championship gaat gratis kickboksen en MMA uitzenden op tv

One Championship gaat gratis kickboksen en MMA uitzenden op tv

One Championship gaat gratis kickboksen, MMA uitzenden op tv
Foto: One Championship/Chatri Sityodtong

CEO van ONE Championship Chatri Sityodtong vertelde eerder deze week in een interview met Forbes over de plannen van de organisatie om op tv kickboksen, MMA maar ook boksen te gaan uitzenden en geheel gratis.

Echter zal men in Europa even moeten wachten want de organisatie die zich razendsnel als een olievlek over Azië uitspreidde wil in Amerika haar tv-debuut maken. Dit heeft onder andere te maken met de recente ondertekening van ex UFC-legende Eddie Alvarez.

Achter ONE Championship schuilt een marketing en strategische machine die zijn weerga niet kent en uitzonderlijk is in de vechtsportwereld. De achtergrond van Sityodtong ligt dan ook in het zakenleven, en die ervaring bracht hij mee naar ONE, net als zijn team die hij enkel versterkt met toppers uit de zakenwereld.

Eind 2018

“U zult voor het einde van het jaar een belangrijke Amerikaanse tv-deal zien verschijnen,” zei Sityodtong. “We zijn in gesprek met meerdere Amerikaanse omroepen en we staan ​​bijna klaar om te ondertekenen.”

De in Singapore gevestigde vechtsport organisatie is slechts zeven jaar oud. Echter, het is in die tijdspanne, dat de organisatie explosief is gegroeid en aan populariteit won in Azië. Het is momenteel het grootste vechtsport organisatie op het continent en het groeit elk jaar met sprongen en verlegt haar grenzen.

Sprong naar Europa

De geruchten worden steeds sterker dat ONE een sprong gaat maken naar Europa, zelfs Nederland wordt genoemd als eventueel land. Op zich ook niet vreemd aangezien ONE zijn gelederen heeft versterkt met een aantal Nederlandse vechters zoals kickboks en MMA legende Andy Souwer, Tarik Khbabez, Ibrahim El Bouni en Brown Pinas.

Een feit lijkt dat als men de stap gaat maken om Europa aan te doen men dit met een kant en klaar concept zal doen. Men kan nu al gratis kijken via de ONE App naar wedstrijden (zelfs het voorprogramma), daar waar bijvoorbeeld Veronica op tv alleen de hoofd partijen van GLORY uitzendt.

Op tv zal dit naar verwachting niet anders zijn, en krijgt GLORY maar ook Enfusion er een krachtige concurrent bij die niet te onderschatten is.

Bekijk ook

Nederlandse boksers boeken succes op EK in Armenië

Beide boksers wisten met succes hun tegenstanders te verslaan

UFC-vechter blijkt superheld! Redt man van de dood

De UFC-vechter lijkt zo langzamerhand de status van Superheld te krijgen.

Samurai zwaard trucje gaat fout! ‘Mijn vingers’ (video)

Dronken proberen een trucje uit te halen is niet aan te raden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page