Home / Nieuws / ONE Championship: 45 events in 2019, Nederland op de lijst?

ONE Championship: 45 events in 2019, Nederland op de lijst?

Foto ONE: Chatri Sityodtong, rechts, met de Koreaanse Koreaanse MMA vechter Yoshihiro Akiyama.

De eerste aankondiging van 2019 die de grote baas van ONE Championship, Chatri Sityodtong eerder vandaag deed, was de melding dat de grootste vechtsport organisatie van Azië, maar liefst 45 evenementen op de rol heeft staan voor 2019.

De lijst met ONE evenementen bveat onder andere 24 ONE Championship, 12 ONE Hero Series, 6 ONE Warrior Series en 3 ONE Esports events. De organisatie laat met die aantal evenementen zien, haar vaste voet in de vechtsport markt nog meer te willen verstevigen.

Rivaliteit met UFC

De snelle uitbreiding van ONE Championship in Azië werd beschouwd als een onderdeel om de ​​andere wereldwijde vechtsport organisatie in de westerse wereld, UFC, te verslaan.

ONE’ s wereldwijde duopolie heeft toegestaan ​​dat elk van hen tot nu toe zijn respectieve halfrond domineert. Sityodtong verwacht echter dat ONE Championship uiteindelijk zal winnen tegen zijn rivaal, de UFC.

GLORY Kickboxing

Niet alleen op het gebied van MMA, maar ook als het op kickboksen, Muay thai en zelfs boksen aankomt vormt ONE stevige concurrentie, zoals voor wereldleider in het kickboksen GLORY.

ONE voegde in rap tempo grote namen toe in 2018 en zal deze trend naar verwachting in 2019 voort zetten. Ook worden de eerste stappen op het vasteland van Europa verwacht.

Nederlands debuut

Sityodtong kondigde aan dat er spoedig groot nieuws van uit zijn organisatie zal komen. Zo wordt er flink gespeculeerd dat ONE haar eerste Europese event in Italië zal houden, dit in verband met een van haar topvechters Giorgio Petrosyan.

Echter zou het zo maar eens kunnen zijn dat men voor een grote verrassing zorgt en Nederland uitkiest voor haar debuut in Europa. Niet ondenkbaar met het groot aantal Nederlandse vechters op het rooster. Men zou daarmee dan ook een spreekwoordelijke knock-out uitdelen aan GLORY.

Spanning

Uit bronnen vernamen wij dat er flink gescout wordt onder Nederlandse vechters, die nu nog bij andere organisaties in de ring staan. Deze zouden open staan om een verbintenis met ONE aan te gaan.

Hoe het ook zij 2019 wordt een spannend jaar voor ONE Championship maar ook haar fans.

Bekijk ook

Kledingmerk Versace beschuldigd van ‘cultureel misbruik’ Thaiboksen

Het Italiaanse modehuis Versace is beschuldigd van culturele toe-eigening omdat het de bron van zijn ...

Rico Verhoeven: “ik wil de UFC wereldkampioenschap titel riem”

De UFC presenteerde gisteren haar nieuwe wereld kampioenschap titel riemen, de zogenaamde ‘Legacy’ belts. En ...

WFL Boxing Influencers: verhitte toestanden bij de staredowns (video)

Gisteren vonden de Staredowns plaats voor het Boxing Influencers evenement welke op 15 februari plaats ...