Onderzoeker Eric Lagendijk: ‘Sommige vechtsporters gebruiken geweld in het uitgaansleven’ Nieuws
Nieuws

Onderzoeker Eric Lagendijk: ‘Sommige vechtsporters gebruiken geweld in het uitgaansleven’

Onderzoeker Eric Lagendijk: ‘Sommige vechtsporters gebruiken geweld in het uitgaansleven’
Onderzoeker Eric Lagendijk: ‘Sommige vechtsporters gebruiken geweld in het uitgaansleven’

In een eerder verschenen artikel over het onderzoek van het DSP naar de relatie tussen kickboksen en criminaliteit berichten wij over onderzoeker Eric Lagendijk en zijn tweeluik hierover. Recentelijk verscheen het tweede deel.

Lagendijk schreef er een tweeluik over op de website “Sportknowhowxl, “wij berichten eerder over het eerste deel van dit tweeluik (om deze te lezen klik hier). Daarin werd gesteld dat er een relatie zou zijn tussen kickboksen en criminaliteit.

Een storm van reacties brak los op onze social mediakanalen, en velen waren dan ook zeer benieuwd wat het tweede deel van het tweeluik zou brengen. In deel twee laat Lagendijk het criminaliteitsperspectief goeddeels los en onderzocht hij de effecten van de diverse vechtsporten op de beoefenaren.

Intensief onderzoek

Er werd onder andere gesproken met jeugdhulpverleners, toptrainers, sportschoolhouders, gewone trainers, topvechters, kwetsbare jongeren, beginnelingen, rechercheurs, onderzoekers, criminologen, neuropsychologen, medici, bewegingswetenschappers, beleidsambtenaren, promotors en bondsbestuurders.

Er wordt onder andere gesteld dat er bepaalde waarden zijn, maar dat ook “sommige vechtsporters opgefokt raken zo dat ze hun status als vechtersbaas letterlijk waarmaken in het uitgaansleven.”

Lees hier het tweede deel van het onderzoek.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws