Onderzoek naar illegale gokactiviteiten bij vechtsportbond Nieuws
Nieuws

Onderzoek naar illegale gokactiviteiten bij vechtsportbond

Onderzoek naar illegale gokactiviteiten bij vechtsportbond

Geld verdienen met gokken op vechtsport is in ons land sinds kort legaal. Toch vinden er nog uitwassen plaats zoals in Amerika waar Professional Fighter's League (PFL) in opspraak is gekomen.

De PFL lijkt in de problemen te zijn gekomen door hun eerste Challenger Series vóór het reguliere seizoen van 2022. ESPN meldde gisteren dat de PFL is gemarkeerd voor verdachte gokactiviteiten. De rekeningen van gokkers werden bevroren na het plaatsen van weddenschappen op 4 april.

Het blijkt dat de beoogde live gevechten en uitzending al op 25 maart waren opgenomen. Integrity, een in Las Vegas gevestigd bedrijf dat de gokmarkten in de gaten houdt, onthulde dat de dag na het evenement een waarschuwing naar sportsbooks werd gestuurd. Hierin werd bevestigd dat de gevechten eerder waren opgenomen.

Snode plannen

Vermoedt wordt dat uitslagen zijn gelekt en dat een aantal gokkers daar hun voordeel mee hebben gedaan. Voorkennis is illegaal en verboden bij de wet. Integrity adviseert de sportsbooks en wedkantoren om onderzoek te doen naar grote winsten behaalt door gokkers op het PFL evenement.

Matthew Holt, president van de V.S. Integriteit, zei het bedrijf geen details van een lopend onderzoek te onthullen. ,,Ons doel is zoals altijd om de industrie zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van mogelijke snode, abnormale of verdachte activiteiten, zodat ze zo snel mogelijk actie kunnen ondernemen", zei Holt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws