Oleksandr Usyk richt zijn pijlen op Anthony Joshua Nieuws
Nieuws

Oleksandr Usyk richt zijn pijlen op Anthony Joshua

Oleksandr Usyk richt zijn pijlen op Anthony Joshua

Oleksandr Usyk richt zijn pijlen op Anthony Joshua

Gewenste partij

De onderhandelingen over Usyk tegen Bellew zijn begonnen, maar nu is gebleken dat het ultieme doelwit van de Oekraïense pond-voor-pond bokser in de divisie er boven is, tegen Joshua als zwaargewicht. De bokswereld zou verlangen naar de clash tussen twee Olympische kampioenen en twee onbetwiste professionals.

De promotor van Oleksandr Usyk: "De bokswereld zou graag de clash willen van twee Olympische kampioenen en twee onbetwiste professionals," vertelde Usyk's promotor Alexander Krassyuk van K2 Ukraine. Usyk won zes jaar geleden goud bij de Olympische Spelen op zwaargewicht (in feite cruiserweight als professional), in dezelfde Spelen waarin Joshua de hoofdprijs won op superzwaargewicht.

Joshua en Usyk hebben sindsdien een combinatie van 36 professionele overwinningen, geen nederlagen en zeven wereldtitels behaald. "Joshua is de cyborg-vechter," zei Krassyuk. "Hij versloeg de legendarische Wladimir Klitschko die na de stevige knock-down was hersteld. "Anthony is de Olympische kampioen van Londen 2012, Usyk heeft dezelfde titel, maar in de lagere divisie Ik geloof dat Joshua alle kansen heeft om de onbetwiste kampioen te worden in de zwaargewichten."

Joshua bezit drie wereldtitels; Usyk heeft er vier

Joshua verdedigt zijn IBF-, WBA- en WBO-titels tegen Alexander Povetkin op 22 september en hoopt op 13 april de WBC-kampioen Deontay Wilder naar Wembley te lokken. Promotor Eddie Hearn weet dat Usyk Bellew wil verslaan en daarna Joshua gaat uitdagen. "Usyk wil uiteindelijk overstappen naar zwaargewicht. Ze willen Joshua, en dit is hun weg ernaar toe.

"Ze zien iedereen als een springplank naar Joshua." In de tussentijd bevestigden beide promotors dat er besprekingen gaande zijn om Usyk te matchen met de voormalige WBC cruiserweight-kampioen Bellew. Hearn zei: "Bellew belde me 20 minuten nadat (Usyk) had gevochten en zei: 'Ik zal hem knock-out slaan'. "Ik vertelde Usyk's team dat een gevecht (op zwaargewicht) zou moeten gebeuren, want dat is waar Anthony nu is, en hij voelt zich goed.

"Anthony vertelde me: 'Ik wil met hem vechten op cruiserweight omdat ik alle titles wil'. "Als hij een zo gewaagd gevecht als Usyk aangaat, wil hij de grootste beloning die mogelijk is om de onbetwiste wereldkampioen cruiserweight te zijn. "Mensen geloven dat Usyk pond voor pond is, zeker in de top 3. Dus als Bellew hem verslaat, wat maakt dat Bellew dan? Dat is de gekte hiervan. "Er is een zeer goede kans dat dit gevecht plaats zal vinden, het is mijn taak om het te regelen, omdat Bellew me dat heeft gevraagd."

Usyk heeft de World Boxing Super Series gewonnen

Usyk's promotor Krassyuk vervolgde: "We hebben contact met Eddie die nu over de voorwaarden praat. We hebben hetzelfde doel om de mooiste gevechten voor de boksfans te leveren en ik stel voor dat Usyk vs Bellew de enige is. We zullen elkaar binnenkort ontmoeten en de weg vinden om te zorgen dat het gebeurt.

"Ik zou liever hebben dat Usyk debuteert in de zwaargewichten, maar hij is een onbetwiste (kampioen) in de cruisers, dus het is waarschijnlijk dat er in de cruiserweight divisie een gevecht zou kunnen plaatsvinden. "Usyk wil het gevecht. Ik heb veel respect voor Joshua, hij is een dappere en vastberaden vechter die zijn vaardigheden en karakter heeft bewezen tijdens de laatste paar gevechten. Bellew is een emeritus WBC kampioen, Usyk heeft de reguliere WBC-titel, het gevecht moet zeker plaatsvinden. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws