Oekraïense UFC'er valt Khabib aan: 'Moordenaars vriend' Nieuws
Nieuws

Oekraïense UFC'er valt Khabib aan: 'Moordenaars vriend'

Oekraïense UFC'er valt Khabib aan: 'Moordenaars vriend'

Ihor Potieria valt UFC-ster Khabib Nurmagomedov voor het zwijgen over de oorlog tussen Rusland en de Oekraïne. De Rus houdt er het zwijgen toe en dat zit Potieria niet lekker.

Terwijl Rusland oorlog blijft voeren in Oekraïne, wat leidt tot meer dan een miljoen ontheemde burgers en honderden burgerslachtoffers. Vraagt Potieria UFC-ster Khabib om zich uit te spreken tegen de wreedheden.

Je hebt het verpest

,,Je was geliefd bij miljoenen”, zei Potiera in een post op zijn Instagram stories. ,,Je bent een voorbeeld geweest in veel vechtsportscholen. Je begon je carrière in Oekraïne. Je spreekt over eer en geloof. En nu ben je stil." Dit is niet de eerste keer dat Khabib ter orde wordt omdat hij een aanhoudende wereldwijde crisis niet heeft veroordeeld.

Vorig jaar kreeg Khabib kritiek omdat hij geen stelling had genomen over de val van Kabul en de daaropvolgende Taliban-overname in Afghanistan. Eerder had Khabib een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin na zijn overwinning in 2018 tegen voormalig voormalig kampioen Conor McGregor.

Poetin ontmoet

Khabib onderhoudt ook banden met de Tsjetsjeense dictator Ramzan Kadyrov. Deze heeft ook troepen ingezet voor de voortdurende militaire campagne van Rusland in Oekraïne. Niet alleen Khabib wordt door Potieria aangevallen.

Ook de Russische MMA-vechter Alexander Shlemenko krijgt er van langs voor zijn voortdurende steun voor de Russische aanval op Oekraïne. ,,Je bent geen krijger", zei Potiera in een bijschrift op Instagram bij een foto van Shlemenko. ,,Je bent een vriend van een moordenaar."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws